Hjem Nyheter Dårlige tider for innbruddstyvene

Dårlige tider for innbruddstyvene

Pandemien har resultert i svært dårlig butikk for innbruddstyvene. Når alle er hjemme «hele tiden» er det ikke like enkelt for ubudne gjester å forsyne seg.

Ferske tall fra forsikringsselskapet Gjensidige viser at antall boliginnbrudd er redusert med 40 prosent i år, sammenlignet med samme periode i fjor.

– Våre saksbehandlere har merket at det har vært stille på innbruddsfronten, og tallene bekrefter det, sier tømrer og rådgiver Simon Andre Olsen i Gjensidige i en pressemelding fra selskapet.

tyv

Tyvene har dårlige arbeidsforhold, med få tomme hus. Dessuten er det strenge grensekontroller. Dermed fortsetter trenden fra den første del av pandemien, der det også var lave innbruddstall.

– Og ikke nok med det, de som opplever innbrudd (170 hittil i år) får det mest i garasjer og boder, som er en mye mindre mental belastning enn å få kjeltringene inn bak boligens eller leilighetens fire vegger, sier Olsen.

Selv om tallene har gått kraftig ned, er det fortsatt viktig at man tar sine forholdsregler.

De vanlige rådene gjelder, vurder alarm, lukk vinduer og lås dører dersom du forlater hjemmet, og få det til å se ut som du er hjemme. Har du bod eller garasje, må de være låst.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com