Hjem Viralt Datagenerert modell tjener over 200 000 kroner i måneden – Se bildene

Datagenerert modell tjener over 200 000 kroner i måneden – Se bildene

Kunstig intelligens er overalt i samfunnet. Mange snakker om hvordan teknologien kan benyttes for å effektivisere oppgaver på arbeidsplassen og ellers i samfunnet. Kunstig intelligens benyttes til bilde- og talegjenkjenning, og hvem har vel ikke sittet og skvaldret med en chatbot som hjelper oss når vi kontakter kundeservice på nett? Og i underholdningsbransjen? Der sprer teknologien seg som ild i tørt gress…  

Her i Sosialnytt har vi tidligere omtalt en app som er trent opp til å holde seg tett opptil bibelske tradisjoner, der brukerne kan chatte med AI-genererte utgaver av en rekke bibelske personer, inkludert Jesus. 

Og influenseren Aitana Lopez fra Barcelona har en stor fanskare på Instagram. Hun tjener opp mot 10 000 euro i måneden på sosiale medier, og har flere ganger blitt invitert på stevnemøter med kjendiser. Men det er bare ett problem: Hun eksisterer ikke. Hun er nemlig skapt av kunstig intelligens. 

Og nettopp modellverdenen ser ut til å være en av de bransjene den kustig intelligens virkelig har tatt av. Flere AI-skjønnheter tjener titusenvis hver måned. En av de nyeste stjerneskuddene er AI-bomben Lily Rain, som er en datagenerert 19-åring. 

Gjennom plattformen Fanvue tjener Lily over 200 000 kroner i måneden. Avisa Daily Star skriver at dette ifølge eksperter bare kommer til å øke. I  motsetning til vanlige modeller som må planlegge døgnets våkne timer, reiser, hår og sminke, kan Lilys skapere komme opp med nye bilder på eksotiske steder uten alle disse praktiske hensynene.

– Fanvue har sett en rask økning i AI-skapere det siste året, med mange som har funnet nye måter å lage innovativt innhold på. I november bidro AI-skapere med 15 % av Fanvues inntekter – opp 100 % sammenlignet med måneden før – og det viser ikke tegn til å bremse ned, sier administrerende direktør og grunnlegger av Fanvue, Will Monange, til avisa. 

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com