Forsiden Historier fra livet Datteren ble født med en føflekk som dekket hele ansiktet. Da ble...

Datteren ble født med en føflekk som dekket hele ansiktet. Da ble moren bekymret

-

Da Lille Luna ble født, hadde hun en stor føflekk som dekket nesten hele ansiktet hennes. Moren hennes ble så bekymret for datterens fremtid, at hun bestemte seg for å starte en kampanje.

Etter 48 timer med veer, fikk Carolina Fenner fra USA endelig møte sin førstefødte, lille Luna. Carolina ble helt overveldet av endelig å få holde datteren sin i armene. Luna var frisk og fin, men det var noe som ikke stemte. Datteren hadde en stor, mørk flekk som dekket nesten hele ansiktet hennes. Det skriver nettavisen Fabiosa.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av 🥰 Luna Tavares Fenner 🥰 (@luna.love.hope)

En verden der utseende betyr alt

Lille Luna er født med en sjelden hudlidelse, kalt congenital melanocytic nevus. Det er en medfødt tilstand, der den nyfødte babyen har en stor føflekk eller fødselsmerke på kroppen. Føflekken sitter i 15 prosent av tilfellene i ansiktet, og kan være så stor at den dekker store deler av ansiktet. Føflekken kan også sitte på hofte, skuldre, hodet, leggene eller armene.

Carolina ble likevel umiddelbart dypt forelsket i datteren sin. Bekymringen hun kjente på, handlet ikke om å akseptere datterens utseende. Den handlet om hvordan andre folk kom til å behandle Luna. Hun ble redd for datterens fremtid i en verden som er så lite aksepterende for annerledeshet, og der utseende betyr alt

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av 🥰 Luna Tavares Fenner 🥰 (@luna.love.hope)

LES OGSÅ
Sønnen vår var 18 da vi adopterte han - Men alle barn fortjener en "evig" familie

Startet kampanje

For å øke bevisstheten rundt Lunas tilstand, og for å prøve å skåne datteren mot mobbing i fremtiden, startet Carolina en kampanje på Instagram. Der legger hun ut bilder av datteren.

LES OGSÅ
Sønnen vår var 18 da vi adopterte han - Men alle barn fortjener en "evig" familie

Kampanjen har slått godt an, og Carolina har nesten 56.000 følgere i skrivende stund. Mange av følgerne har til og med malt ansiktet sitt med tilsvarende merke som Luna har for å vise solidaritet.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av 🥰 Luna Tavares Fenner 🥰 (@luna.love.hope)

Mangler ord

Carolina er helt overveldet over responsen:

«Vi mangler ord for å beskrive vår takknemlighet. Og jeg vil at hele verden skal vite mer om Nevus og, spesielt å lære å ikke oppføre seg annerledes eller å dømme bare fordi de mener noe ikke er normalt i følge deres syn», skriver hun.

Populært

Marte Frimand
Marte er utdannet journalist med lang erfaring. Hun har tidligere blitt kåret til årets gullpenn under Vixen Blogg Awards for bloggen Casa Kaos.