Hjem Historier fra livet Far oppdaget at datteren mobbet på sosiale medier – tok et kontroversielt valg

Far oppdaget at datteren mobbet på sosiale medier – tok et kontroversielt valg

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Denne pappaens reaksjon på datterens oppførsel sprer seg som ild i tørt gress på internett.

Pappaen forteller i et innlegg på diskusjonsforumet Reddit om hvordan han oppdaget at datteren mobbet andre elever på skolen. Reaksjonens hans hylles nå av foreldre verden over. Mange mener at straffen er en skikkelig god lærepenge for en mobber.

Hadde bare flere foreldre reagert på denne måten: 

Datteren min heter Callie. Hun er, for meg, et av de fineste menneskene jeg kjenner. Hun har gode karakterer på skolen, har snille venner, og samtidig har hun tid til å være en fantastisk og kjærlig datter. Jeg har aldri gitt henne husarrest, og hun har aldri gitt meg grunn til å tro at hun har problemer.

Jeg er en enslig far til tre døtre. Det er tøft, men jeg trodde vi hadde det greit. Callie er den eldste.
I dag fikk jeg en telefon fra en gråtende mamma som forteller at Callie har trakassert en jente på skolen. Callie og vennene hennes har tatt bilder av jenta når hun står i forskjellige positurer, som når hun bøyer seg ned for å plukke opp noe, og rumpen vises. Jenta er overvektig, og jeg tror at bildene blir tatt på bakgrunn av det.

Moren sa datteren hadde kuttet seg i håndleddet i morges, og at hun nå ligger på sykehuset.
Callie var på stranden i dag og skulle komme hjem om noen timer. Jeg er så sint. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg har prøvd å lære henne folkeskikk, å være respektfull, men nå føles det som jeg ikke vet hvem hun er. Og etter det jeg har forstått er Callie lederen blant sine venner.

Hvordan håndterer jeg dette og samtidig holder alt sammen? Hvilke konsekvenser bør hun få for dette? Bør jeg ta henne med til sykehuset slik at hun kan se hva hun har gjort?

Callie skulle ha kommet hjem klokken 20:30 i kveld. Klokken 20:15 ringer hun og sier hun vil sove hos en venn. Jeg svarer: «Nei, du må komme hjem med en gang», da svarer hun: «Jeg er allerede her! Snakkes!», og legger på.

Jeg bestemte meg for å dra til vennens hus, men det var tomt. Jeg ringte til forskjellige venninners foreldre, og fikk til slutt tak i en venninnes bror som fortalte at de var i parken. Og der var de. Det var omtrent 30 ungdommer samlet rundt et bål. Jeg ser Callie drikke øl.

Det er ikke likt meg å bli sint, men nå var det den siste dråpen nådd. Jeg gikk bort til henne og sa at jeg ikke ville lage en scene, men at hun måtte bli med meg. Hun ble som en helt ny person. «Jeg er nesten 18 år, du kan ikke gjøre dette mot meg! Du skjemmer meg ut!»

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Jeg var så sint at jeg ikke husker eksakt hva jeg sa, men det var noe som «Du burde skamme deg! En jente ligger på sykehuset på grunn av deg og vennene dine. Nå lyver du til meg, er mindreårig og drikker alkohol. Moren din ville skammet seg over deg, og jeg vet ikke hvem du er lenger.»

Jeg lagde altså en scene. Og hun ble med meg hjem. Jeg har tatt alt av hennes elektronisk utstyr. Datamaskin, mobil og TV. Først ba jeg henne logge seg på den anonyme siden der de postet bildene, og be om unnskyldning, og fortelle at det var hun som hadde lastet de opp. Da så jeg at det ikke kun var én person som ble trakassert. Det var minst 50 bilder på siden.

Hun sendte unnskyldningen, og jeg gjorde det klart for henne at sommerferien er avlyst. Hun kan bruke fast-telefonen, så lenge jeg er der og kan høre hva hun sier.

Andre konsekvenser som hun kan regne med:

  • Obligatorisk terapi en gang i uken
  • Samfunnstjeneste – sjekker fortsatt muligheten for det
  • Når jenta kommer hjem fra sykehuset, skal Callie be om unnskyldning til henne og hele familien hennes.
  • Jeg har fjernet døren på rommet hennes, hun fortjener ikke privatliv på en stund
  • Jeg har fjernet all luksus som ikke anses nødvendig. Blant annet: Dyre sminkeprodukter som jeg har kjøpt til henne. Jeg ga henne istedenfor billigere varianter.

Jeg har ryddet rommet hennes, og akkurat nå er det bare bøker og pianoet hennes igjen der. Jeg har bedt henne begynne å lese bøker, og at hun bør prøve å lære seg å spille på pianoet hun ønsket seg, men som aldri har blitt brukt.

Jeg sa at hun skal sove på det. Hvis hun vil fortsette å være vanskelig i morgen skal jeg legge ting til listen. Hvis hun godtar nåværende straff, vil jeg vurdere å redusere straffen.»

Hva mener du? Er denne faren for hard mot datteren? Er det noe han kunne gjort annerledes? Del gjerne saken med vennene dine! 

LES OGSÅ: 7-år gammel gutt blir daglig mobbet – Nå sprer de rystende bildene seg over hele verden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com