torsdag, november 21, 2019
Historier fra livet Datteren på 7 år fikk tatovering med svart henna...

Datteren på 7 år fikk tatovering med svart henna på ferie – Huden fikk alvorlige skader

-

Familien Gullivers ferie til Egypt ble ikke helt som denne familien hadde håpet på. Familien består av mor, far og barna Sebastian på 9 år og Madison på 7.

Midt i ferien fikk mor familien betennelse i galleblæren og måtte innlegges på sykehus. Sebastian og Madison tok det veldig fint og ventet tålmodig på mammaen.

Da hun ble skrevet ut av sykehuset ville foreldrene overraske barna siden de hadde vært så flinke. På hotellet hvor de bodde kunne man få kjøpt henna-tatoveringer. Dette hadde barna veldig lyst på.

Foreldrene følte det var trygt ettersom det er en midlertidig tatovering som forsvinner etter et par uker, det skal være naturlig, og det virket seriøst siden det var hotellet de bodde på som tilbød dette.

Foto: Youtube/Good Morning Britain

Barna var kjempestolt over de fine mønstrene de fikk på armen sin. Men Sebastian begynte å klø utpå kvelden, og de fant dermed ut at det var best å prøve å vaske bort tatoveringen. Madison klødde ikke.

Etter en uke var familien tilbake igjen i England, og da begynte Madison sin taovering også å klø. Huden hennes var blitt rød rundt tatoveringen. De vasket den derfor bort og smurte armen inn med en lindrende salve.

Men dagen etter så armen helt forferdelig ut. Madison hadde fått store, røde blemmer. Det så ut som at armen var brannskadd. Ikke noe man ønsker å opleve når man tar med barna på ferie.

Foto: Youtube/Good Morning Britain

Før foreldrene oppsøkte lege, søkte de etter informasjon om hennatatoveringer på nettet. Der fant de ut at tatoveringer laget med «svart henna» ikke var uten bivirkninger.

I motsetning til vanlig henna, inneholder svart henna den svarte fargen PPD, som er det samme stoffet som bruker i mange hårfarger. I Storbrittania er stoffet forbudt pga. den store faren for allergiske reaksjoner.

Madison ble innlagt på Salisbury District Hospital hvor leger som er spesialister på brannskader behandlet henne. Tilstanden var så alvorlig at de ble nødt til å skjære vekk blemmene for å behandle brannskadene som var under.

Youtube/Good Morning Britain

Familien har siden blitt intervjuet av  Good Morning Britain, og her viser Madison hvordan armen hennes nå ser ut. Legene mener at det kan ta opp til to år før huden har fått sin normale farge tilbake.

Youtube/Good Morning Britain

Etter hennatatoveringen har Madison reagert på andre stoffer også, blant annet penicillin, det har hun aldri reagert på tidligere.

Madison`s foreldre vil nå advare andre mot å gi sine barn hennatatoveringer i utlandet. Det er ikke verdt risken, sier faren.

Under kan du se intervjuet familien gjorde hos Good Morning Britain.

Hjelp oss med gjerne med å dele denne advarselen videre!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Hvor farlig er det egentlig å snuse? Kjendislege ser på saken

Kjendislege Wasim Zahid har sett på snus og hva forskningen sier om helseskader relatert til snus. Til videoen skriver...

Aune Sand med sterk kritikk av influensere: – Tanketomt vås

Kunstner Aune Sand (53) tar nå et oppgjør med influensere, og måten de påvirker dagens unge på. Han mener...

Renoverte campingvogn fra 1988 – for en forvandling

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land. Noe som også vises på salget...

91 år gammel kvinne forvandlet byen til et kunstverk med penselen sin

Den 91 år gamle kvinnen Anežka Kašpárková har virkelig vist verden hvor vakker gatekunst kan være.  Den tsjekkiske kvinnen døde dessverre...

Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye tider for beboerne

Jenny Jönsson er en 42 år gammel kvinne. Til daglig jobber sykepleieren på et gamlehjem i Sverige. Da hun...

Ali klipper hjemløse gratis før jul

Ali Zaki (29) driver en frisørsalong i Malmö. I november og desember holder han søndagsåpent for alle hjemløse som...