Forsiden Historier fra livet Hun mistet datteren sin - Les morens sterke budskap til mobberne

Hun mistet datteren sin – Les morens sterke budskap til mobberne

Cassidy Trevan var en australsk jente på 15 år. Hun ble utsatt for grov mobbing, og en gruppevoldtekt, noe som førte til at hun i 2015 valgte å ta sitt eget liv.

Linda Trevan er moren til Cassidy. Nå, et par år etter at hun mistet datteren, står hun frem og forteller om det helvete datteren hennes ble utsatt for.

Cassidy gikk på skole i Melbourne da mobbingen startet. Hun var da 13 år. Det var en jentegjeng på skolen. Det begynte i det små. Jentene pratet stygt til henne og stengte henne ute. Både på skolen og ved bruk av sosiale medier, forteller Linda til den australske nyhetssiden Nine.

Etterhvert ble mobbingen verre. Familiens eiendom ble tagget ned med spraybokser og bananskall lå på dørmatten når familien sto opp om morgenen. Det ble så ille at Cassidy ikke klarte å gå på skolen det siste halvåret av 2013.

Foto: Facebook

Først i februar 2014 klarte Cassidy å komme tilbake til skolen. Da hadde mobberne sagt unnskyld til henne. De forklarte at de egentlig ville være venner med henne, og inviterte henne med på en festival dagen etter.

Men det som kunne virke til å være en god intensjon, viste seg å være en grusom felle. Mobberne hadde ingen planer om å ta Cassidy med seg på festival. Istedenfor tok de henne med seg til et hus, hvor flere gutter ventet på henne. Cassidy ble overlatt til seg selv i huset, hvor hun ble gruppevoldtatt av guttene. Moren forteller til Nine at voldtekten ble utført av to eldre gutter, mens en annen gutt holdt vakt ved døren. To av venninnene som hadde lurt Cassidy, satt utenfor og ventet mens det hele pågikk.

Hjelpeløs

Cassidy tok kontakt med politiet. I løpet av to år hadde hun over 20 møter med avdelingen for seksualforbrytelser og barnemishandling hos politiet. Men de kunne ikke reise sak mot guttene, det fantes ingen beviser og Cassidy orket ikke selv å vitne i en eventuell rettssak mot overgriperne.

Etter at overgrepene fant sted, tok det tre og en halv måned før familien klarte å finne seg en ny by å bo i. I løpet av disse månedene fortsatte mobbingen. Brutalt.

LES OGSÅ
Foreldrene ble tilbudt abort men nektet - se på sønnen nå

Cassidy ble fysisk overfalt av en av jentene på butikken, mobbingen på sosiale medier tiltok.

LES OGSÅ
Foreldrene ble tilbudt abort men nektet - se på sønnen nå

Man kan flytte, men sårene gror sent

Familien flyttet til en ny by, men Cassidy klarte ikke lenger å gå på skolen. Mobbingen og overgrepene hadde satt dype spor. I desember 2015 valgte Cassidy å avslutte livet sitt.

Foto: Facebook

Moren, Linda Trevan, er ikke i tvil. Datterens selvmord var en direkte konsekvens av mange års mobbing. Den 29 januar 2017 skrev hun derfor et åpent innlegg på Facebook hvor hun henvender seg direkte til menneskene som plaget datteren hennes. Hun skriver blant annet:

«Jeg var et hjelpeløst vitne til at mitt dyrebare barn forsvant foran øynene mine. Både mentalt og fysisk. Til slutt klarte hun ikke å stå opp av sengen, klarte ikke lenger å bære på smerten og lidelsen som dere påførte henne.»

«Jeg vet hvem dere er, dere vet hvem dere er og politiet vet hvem dere er. Jeg håper dere er bevisst på hva dere har gjort, og at det vil hjemsøke dere for resten av livet. Om dere en dag er så heldig å få barn selv….Husk hva dere gjorde mot mitt dyrebare og eneste barn, og forestill dere hvordan det vil føles om noen gjør det samme mot deres barn.

Cassidy er hele min verden. Hun har alltid vært og kommer alltid til å være hele min verden. Men nå har jeg ingenting, jeg forsøker fremdeles å finne en grunn til å stå opp av sengen om morgenen. Dere er ikke bare skyld i min datters død, dere har også ødelagt fremtiden min. 

Jeg kommer aldri til å få se henne gifte seg. Jeg kommer aldri til å få barnebarn. Dere har ødelagt så mange liv med deres egoistiske og hatske handlinger.»

Linda håper at hennes historie kan få andre til å åpne øynene. At mobbing tar liv.

«Mobbing drepte mitt barn. Mobbing skal man ta seriøst. Vær så snill og del historien min,» skriver Linda med en klar oppfordring om å dele hennes budskap. 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet