Hjem Familie Syklet over 3000 km for å høre datterens hjerteslag en siste gang

Syklet over 3000 km for å høre datterens hjerteslag en siste gang

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

«Hun reddet meg og jeg kan ikke betale henne tilbake. Jeg skulle ønske jeg kunne, men jeg kan ikke.»

Dette er ordene til Loumonth Jack. Han var bare 21 år gammel da han fikk sitt første hjerteinfarkt. En medfødt hjertefeil gjorde at legene ga den unge mannen 10 dager igjen å leve. Det var ingen medisin eller behandling som kunne redde han.

Men så dukket det opp et mirakel.

Foto: Facebook Den unge mannen ble gitt 10 dager før hjertet ville kollapse.

Langt unna befant 20-år gamle Abbey Connor seg. Hun var på en ferietur i Mexico sammen med broren sin, Austin. Det er ingen som vet hva som egentlig skjedde, men en tidlig morgen ble søskenparet funnet i hotellets basseng. De lå livløse med ansiktene under vann.

Abbeys liv sto ikke til å redde. Foto: Facebook

Austin overlevde, mens Abbey hadde påført seg alvorlige hjerneskader. Livet hennes var ikke mulig å redde.

Den unge kvinnen ble fløyet til sykehuset, hvor legene holdt henne kunstig i live slik at de kunne bruke organene hennes til transplantasjon.

Samtidig hadde den unge mannen med hjertefeil, Loumonth Jack, bare noen få dager igjen å leve. Han fikk beskjed om at sykehuset nå hadde et fungerende hjerte tilgjengelig, som kunne redde livet hans.

Transplantasjonen var vellykket. Loumonth Jack var nå frisk og kunne fortsette med livet sitt. Så mottok han et brev, det var fra pappaen til Abbey.

Sykehuset hadde nemlig sendt ut en forespørsel til alle personer som hadde fått livreddende organer fra Abbey, i brevet hadde de spurt om personene var villig til å møte jentas pappa.

Loumonth Jack var den eneste som hadde respondert på forespørselen.

Abbeys pappa, Connor, hadde fått kontaktinformasjon til Loumonth Jack og de to mennene avtalte å møtes på farsdag.

Syklet over 3000 km for å rette fokus på organdonasjon

Et rørende møte. Foto: Facebook

For å hedre Abbeys minne, og for å rette fokus på organdonasjon, syklet Connor over 3000 km for å møte den unge mannen.

«Hun ville ha ønsket at jeg gjorde dette,» forteller Connor.

Da de to mennene møttes, ga de hverandre en lang klem. Loumonth Jack fant så frem et stetoskop slik at Connor fikk høre datterens hjerte slå for første gang siden hun døde.

Foto: Facebook

Det var et usedvanlig sterkt møte, hvor begge mennene brøt ut i gråt. Du kan se et videoklipp av møtet deres nedenfor. Del gjerne denne rørende fortellingen videre, den bærer et budskap om hvor viktig det er å melde seg som organdonor. Det kan, som vist her, redde liv. Selv kan du registrere deg her for å bli organdonor. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com