in

Datterens rørende ord til Kim Larsen

30 september kom sjokkbeskjeden om at den populære musikeren Kim Larsen var død.

I uken som har fulgt har vi sett mange rørende hilsener både fra mannen i gata og kjendiser.

Men den mest rørende hilsenen av dem alle er det nok Kim Larsens eldste datter som står for.


Alice Eva Larsen (38) publiserte nemlig en siste hilsen til sin far på Facebook. Du kan lese den nedenfor. 

«Et lyn slo ned i mitt hjerte søndag morgen, og etterlot et stort hull som aldri kan leges. Min kjæreste far er død og sjokket, savnet og sorgen er meget stor og overveldende.

Min far var mitt hjem, min trygghet, mitt anker og min tømmerflåte. Min far ga meg den mest trygge, varme og lykkelige barndom..en barndom jeg av hele mitt hjerte ville unne noen av de mange stakkars barn i verden som er fattige på kjærlighet og omsorg!

Min far lærte meg alltid å være hyggelig overfor andre mennesker og aldri dømme på forhånd, han lærte meg alltid å hjelpe når jeg selv var mer heldig stilt enn andre, han lærte meg å ikke være frekk, og han og min mor lærte meg å elske og respektere alle individer.

Min far lærte meg å ha respekt for mine foreldre og besteforeldre og alltid hjelpe til..også selvom det ikke var en nødvendighet. Min far lærte meg i det hele tatt de viktigste menneskelige verdier, og det er en av de viktigste byggestener i et menneskes liv!

Foto: Alice Eva Larsen / Facebook

Min far gav meg kjærligheten til Roma, togturer, historier og musikk. Han lærte meg å elske The Beatles, Little Richard, Elvis, U2 og mange flere.

Jeg følte meg så elsket og trygg når du kom inn om natten og gav meg den kalde siden av dynen, kysset meg på kinnet og sa «Sov godt, prinsesse».

Jeg følte meg så elsket og trygg når du ga meg, min mor og søsken morgenkaffe og rundstykker på sengen, etter du hadde sittet oppe hele natten og laget musikk.

Jeg følte meg så elsket og trygg da jeg som syv-åring våknet kl. 5.30 om morgenen fordi jeg skulle ut og tisse, og du kom ut fra ditt musikkrom og sa: «Du er da tidlig oppe, skatt…vil du høre en sang som jeg har skrevet i natt?» Jeg fikk et par store øreklokker på og lyttet. Dermed var jeg den første som hørte «Natten Er Blid». Den morgen følte jeg min far og jeg var de eneste som var våkne i hele verden. Det var vårt øyeblikk og hemmelighet, ingen andres.

Foto: Alice Eva Larsen / Facebook

Jeg følte meg så elsket og trygg når jeg lyttet til Odysseus som du hadde spilt inn på bånd, og når du spilte godnattsanger for meg på din gitar.

Jeg ble så glad når jeg som liten jente lå i min seng om kvelden og kunne høre din 2CV nede på gaten..så visste jeg at du kom hjem til oss etter en lang dag i studiet. Jeg kan fremdeles høre deg komme syngende eller fløytende opp trappen.

I 1992 dedikerte min far en sang til min lillesøster og meg. Lille Lærke heter den. Den sangen har jeg alltid spilt når jeg savnet ham. Den er essensen av hans kjærlighet til min søster og meg og den fyller mitt hjerte med savn, lengsel, nostalgi og stolthet.

«Og hvis du ser en mand der vinker
op til dig
en som ikke selv har vinger
og kan flyve som dig

Så er det mig der står dernede
hør jeg kalder på dig
hvis det skulle ske du falder
ja, så griber jeg dig

Visselul mit englebarn
sig farvel til lille Far
måske du drømmer igen i nat
drømmer du kan flyve»

Elsker deg så høyt og savner deg så veldig, far…Nå er det deg som vinker ned til meg.»

Kim Larsen var en praktfull og høyt elsket musiker. Og han var helt klart en like god pappa som entertainer. 

Fred over hans minne. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Marit Bjørgen om graviditeten : «jeg gleder meg vanvittig»

10 år gammel gutt ble både jordfar og livredder for lillebror!