Hjem Historier fra livet David levde ut drømmen som et siste ønske da han fikk kreft – 20 år etter er antikvitetsbutikken fortsatt i drift

David levde ut drømmen som et siste ønske da han fikk kreft – 20 år etter er antikvitetsbutikken fortsatt i drift

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

65 år gamle David Rolfe trodde han levde på lånt tid for 20 år siden da han fikk kreftdiagnosen. Hans siste ønske var å drive en bruktbutikk. Det er fortsatt liv i både David og butikken.

I 1995 fikk David Rolfe beskjed om at han hadde Hodgkin lymfom, en en kreftform med stor og ukontrollert vekst av lymfeceller.

Diagnosen gjorde at han tok mot til seg og grep fatt i drømmen han alltid hadde hatt: Han åpnet antikvitetsforretningen Rolfey’s i den syd-engelske byen Bath. Tanken var at det ville være en hyggelig slutt på livet.

Nå har han drevet butikken i over to tiår parallelt med et langt løp med strålebehandling, cellegift og medisiner.

– Jeg har alltid vært interessert i antikviteter, samle på ting og «søppel», og jeg ønsket å avslutte dagene mine i en antikvitetsbutikk. Jeg trodde ikke jeg hadde mye tid igjen etter å ha fått kreft og har levd i omtrent 20 år lenger enn jeg trodde, sier Rolfe ifølge Good News Network.

– Det er en jobb som er der syv dager i uken. Jeg ville tjent mer oppvask på en pub enn på dette, men jeg elsker det jeg gjør, sier mannen som åpnet butikken i 1997, to år etter å ha blitt diagnostisert med den sjeldne kreften i lymfesystemet.

Rolfe har interessert seg for antikviteter helt fra barnsben av. Bestemoren hans hadde en salgsbod på Birmingham-markedet.

– Jeg begynte for over to tiår siden, og kom virkelig inn i det og tenkte «dette er meg». Jeg har aldri sett meg tilbake. Jeg kunne aldri ha forestilt meg at vi skulle vokse til å bli det vi har blitt, sier han om butikken.

Etter hvert som tiden har gått har sykehusbesøkene gått fra månedlige, til kvartalsvise, til halvårlige og så til en gang i året.

For ett år siden ble han ferdig med oppfølgingen også.

– Du vet aldri om det er helt borte, men å forlate sykehuset for min siste behandling rundt 20 år etter at jeg fikk diagnosen det var en god og surrealistisk følelse, sier han.

Og jobben synes han er den beste jobben i verden, så den vil han ikke slutte med.

– Jeg nyter det for mye, sier Rolfe. «Dette er ikke slutten for meg, jeg vil fortsette.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com