Forsiden Nyheter De 12 guttene som var sperret inne i en grotte i Thailand...

De 12 guttene som var sperret inne i en grotte i Thailand er funnet i live!

-

Alle de 12 guttene og deres fotballtrener som har vært savnet i mer enn en uke etter at de ble fanget i en hule i Thailand, har blitt funnet levende, sier Thailandske myndigheter

Guvernør Narongsak Osatanakorn kunne i dag gledelig melde at de 13 er reddet.

«Vi fant dem trygge. Men operasjonen er ikke over,» sier han ifølge CNN.

– Jobben er ikke ferdig. Nå må vi tømme grotten for alt vann og da kan vi frakte alle 13 ut av grotten. Vi vil jobbe hele natten, sier Osottanakorn til CNN.

Overlykkelige familiemedlemmer viser bilder av guttene som er i live. Foto: HOTO / LILLIAN SUWANRUMPHALILLIAN SUWANRUMPHA

Etter nyheten om redningsaksjonen takket Thailands statsminister internasjonale eksperter som hjalp med redningsarbeidet.

En uttalelse utgitt av statsministerens kontor sier at statsminister Prayuth Chan-ocha «ønsker å takke den enorme innsatsen til alle internasjonale enheter som har kommet for å bistå de thailandske myndighetene med å redde fotballaget som ble sittende fast i grottene i Chiang Rai».

Det legges til: «Den kongelige thailandske regjeringen og det thailandske folk er takknemlige for denne støtten og samarbeidet, og vi ønsker hele fotballaget god bedring»

Ni døgn i hulen 

Redningsarbeidet har blitt hindret av stigende vann og gjørme, men dykkere brukte ny taktikk på søndag, og benyttet seg av tau og ekstra oksygenforsyning.

LES OGSÅ
Norges dyreste bolig til salgs nå - dette kan du få for 175 millioner

Redningsapparatet håpet at gruppen hadde funnet sikkerhet i et sandkammer på høyere grunn i hulen og forsøkte å nå det punktet.

Guttene som er i alderen mellom 11 og 16 år, og deres 25 år gamle trener var på tur i Tham Luang-hulene 23. juni da de ble fanget etter at inngangen kollapset.

LES OGSÅ
Listhaug vil innføre skolemat for alle barn - foreldrene skal betale

Nå er de altså funnet i live! For en fantastisk jobb redningsmannskapet har gjort her! Del saken videre på sosiale medier for å hylle deres innsats! 

Populært

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. Jeg håper du koser deg og lar deg engasjere av sakene som publiseres på Sosialnytt.