Hjem Nyheter De 12 guttene som var sperret inne i en grotte i Thailand er funnet i live!

De 12 guttene som var sperret inne i en grotte i Thailand er funnet i live!

Del
X

Alle de 12 guttene og deres fotballtrener som har vært savnet i mer enn en uke etter at de ble fanget i en hule i Thailand, har blitt funnet levende, sier Thailandske myndigheter

Guvernør Narongsak Osatanakorn kunne i dag gledelig melde at de 13 er reddet.

«Vi fant dem trygge. Men operasjonen er ikke over,» sier han ifølge CNN.

– Jobben er ikke ferdig. Nå må vi tømme grotten for alt vann og da kan vi frakte alle 13 ut av grotten. Vi vil jobbe hele natten, sier Osottanakorn til CNN.

Overlykkelige familiemedlemmer viser bilder av guttene som er i live. Foto: HOTO / LILLIAN SUWANRUMPHALILLIAN SUWANRUMPHA

Etter nyheten om redningsaksjonen takket Thailands statsminister internasjonale eksperter som hjalp med redningsarbeidet.

En uttalelse utgitt av statsministerens kontor sier at statsminister Prayuth Chan-ocha «ønsker å takke den enorme innsatsen til alle internasjonale enheter som har kommet for å bistå de thailandske myndighetene med å redde fotballaget som ble sittende fast i grottene i Chiang Rai».

Det legges til: «Den kongelige thailandske regjeringen og det thailandske folk er takknemlige for denne støtten og samarbeidet, og vi ønsker hele fotballaget god bedring»

Ni døgn i hulen 

Redningsarbeidet har blitt hindret av stigende vann og gjørme, men dykkere brukte ny taktikk på søndag, og benyttet seg av tau og ekstra oksygenforsyning.

Redningsapparatet håpet at gruppen hadde funnet sikkerhet i et sandkammer på høyere grunn i hulen og forsøkte å nå det punktet.

Guttene som er i alderen mellom 11 og 16 år, og deres 25 år gamle trener var på tur i Tham Luang-hulene 23. juni da de ble fanget etter at inngangen kollapset.

Nå er de altså funnet i live! For en fantastisk jobb redningsmannskapet har gjort her! Del saken videre på sosiale medier for å hylle deres innsats! 

[mashvideo]

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com