tirsdag, januar 25, 2022

De beste kortspillene å ta opp i 2022

Mest lest nå

Det er lite som kan by på like mange timer med underholdning som det kortspill kan, men visste du at kortspill også er en utmerket måte å lære seg å tenke strategisk og analytisk? Mange kortspill krever nemlig at du har evner til å følge spillet løpende og forutse ulike trekk, litt slik som man må i sjakk. Kortspill er derfor ikke bare underholdning, men også en utmerket måte å få litt avslappende hjernetrim på.

Nå som nyåret har veltet over oss er det mange som setter seg nye mål for hva de skal lære i 2022. Dette kan være en utmerket anledning til å lære seg et nytt kortspill. Takket være moderne teknologi finnes det en rekke kortspill tilgjengelig på nett, både simulert og live. Blant annet kan du spille Poker, Baccarat, Blackjack, Kabal og en rekke andre spill direkte i nettleseren din. I denne artikkelen skal vi derfor se litt nærmere på noen av de mest populære kortspillene du kan ta fatt på i 2022.


De beste kortspillene

Ny teknologi har gjort at vi i dag kan få tilgang til en rekke populære kortspill uansett hvor vi er. Det finnes applikasjoner og nettsider som gjør at man praktisk talt kan spille hvor som helst. Imidlertid er det noen spill som skiller seg ut og er ekstra attraktive, og disse skal vi se nærmere på i dette avsnittet.

Kabal

Det er kanskje ingen overraskelse at klassisk kabal er det mest populære kortspillet blant nordmenn. Kabal byr nemlig på en utmerket hjernetrim i et rolig og behagelig tempo. I tillegg finnes det en rekke applikasjoner som gjør at du kan legge kabal praktisk talt overalt. Mange foretrekker kabal fordi du spiller kun mot deg selv og spiller slik at det blir langt mer avslappende enn mer intense kortspill. Det er også relativt enkelt å lære seg slik at alle kan legge en kabal.

Poker

Et spill som krever litt mer forberedelse og kunnskaper er poker. Imidlertid er dette også et      av de mest populære spillene i verden og det er ikke uten grunn. Poker har en lang historie både i Norge og internasjonalt. Dette spillet krever at man har analytiske evner og muligheten til å holde oversikt over ulike kombinasjoner av kort i hodet. Nettopp denne utfordringen gjør at mange foretrekker poker både som tidsfordriv og konkurranse. Ettersom poker krever en del forkunnskaper kan det være et utmerket forsett for 2022 at du skal bli en racer i poker.

Baccarat

Baccarat er et annet kortspill som lenge har vært populært i Europa og det er kanskje ikke så rart. Historien til spillet strekker seg mer enn 300 år tilbake i tid og stammer fra den franske adelen. Dette spillet krever lite forkunnskaper, men kan til gjengjeld være svært avslappende og morsomt å spille. Til forskjell fra poker spiller man baccarat mot “huset” eller dealeren og målet er å komme så nærme tallet 9 som mulig. Baccarat har relativt enkle regler og det kan derfor være et utmerket kortspill for deg som ønsker å prøve noe nytt.

Blackjack

Sist, men ikke minst har vi et kortspill som har gått under mange navn gjennom tidene inkludert “21”, “Vingt-et-Un” eller som vi kjenner det i dag, “Blackjack”. Spillet har blitt omtalt helt tilbake til 1500 tallet, men det opplevde først kraftig popularitet på starten av 1900 tallet. Akkurat som i baccarat spiller du mot dealeren, men her er målet å få tallet 21 med de ulike kortene du får tildelt. Imidlertid må du passe på å ikke gå over 21 for da vil huset automatisk vinne runden. Blackjack er et fantastisk nybegynner spill som er litt mer avansert enn bacarrat, men ikke så tidkrevende å lære seg som det poker er. Mange velger derfor å starte med Blackjack når de skal prøve seg på et nytt kortspill.

Oppsummering

Kortspill kan være et utmerket tidsfordriv og absolutt et verdig nyttårsforsett for deg som ønsker å lære noe nytt i 2022. Det finnes en rekke ulike kortspill man kan ta fatt på, men de mest populære er kabal, poker, baccarat og blackjack. Disse har en rekke fellestrekk, men er også svært forskjellige så her er det noe å velge for alle. Det beste av alt er at moderne teknologi har gjort at det finnes et bredt utvalg applikasjoner og nettsider som tilbyr kortspill i alle varianter. Kortspill byr ikke bare på timevis med moro, men kan også være en utmerket og avslappende hjernetrim.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,608FansLik
1,600FølgereFølg
246FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter