in

De ble kjendiser som verdens første sekslinger. Slik ser de ut i dag

sekslinger
Foto: Privat

Det skulle hele 13 prøverørsforsøk til før Janet og Graham Walton ble gravide. Og det resulterte ikke bare i en, men i hele seks babyer, alle jenter. I dag er jentene 36 år gamle, og en har til og med blitt mamma selv. 

Janet og Graham ble selvfølgelig overlykkelige da fant ut at drømmen endelig skulle gå i oppfyllelse, at de endelig skulle bli foreldre.

Men i forbindelse med en rutineundersøkelse i åttende uke av svangerskapet, fant de ut at ventet sekslinger. Selv om paret gledet seg, var det likevel en overveldende nyhet å få.


Foto: Privat

Seks små jenter

Den 18. november 1983, da Janet var i sin 31. graviditetsuke, fødte hun seks små og sunne jenter. Sekslingene kom til verden gjennom keisersnitt på et sykehus i den engelske byen Liverpool. Dette var verdens første sekslinger som bare var jenter.

«De ble født sunne og friske efter 31 uker. Noen av dem ble lagti kuvøse, da lungene deres ikke var helt ferdigutviklet», sa Graham til The Guardian.

Foto: Privat

11.000 bleier i året

Janet og Graham kjøpte rundt 11.000 bleier i året og hadde utallige søvnløse netter de første fem årene av barnas liv. Foreldrenes liv var en endeløs syklus bestående av mating, bleieskift og korte lurer.

LES OGSÅ: For åtte år siden ble søstrene kalt verdens vakreste tvillinger. Slik ser de ut i dag

I dag er sekslingene 36 år gamle og har stiftet sine egne familier. Den yngste i flokken, Sarah, var den første som fikk sine egne barn. Hun fikk datteren Jorgie i 2014.

Ble bestemor

Janet forteller at hun syns det er veldig stas å ha blitt bestemor.

«Jeg elsket de første årene med mine barn så veldig. Jeg kan ikke si at en fase var bedre enn en annen. Men det var alltid så mye å gjøre, vi kunne ikke nyte det så mye, som om vi bare hadde hatt én baby. Men du har mer tid til det med et barnebarn, sa hun til Daily Mail.

Og mest sannsynlig kommer det flere barnebarn etter hvert. Antakeligvis ganske så mange.  

Nedenfor kan du se en dokumentar som er laget om den unike familien – der får du også se hvordan sekslingene har det som voksne. 

LES OGSÅ: Tvillingsøstre gifter seg med tvillingbrødre – tvillinger sto for vielsen

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

siamesiske tvillinger

De siamesiske tvillingene måtte gjennom en risikabel operasjon. Se hvordan de har det i dag

jente

Julie ble låst inne av sine foreldre og tvunget til å adoptere – 44 år senere fikk hun sin revansje