in ,

De fire omkomne er hentet ut av havarist-området

Capt. Ross A. Reynolds, en av de fire marinesoldatene som omkom i en krasj under en treningsflyvning sør for Bodø, Norge, under vinterøvelsen Cold Response 2022 *** Local Caption *** Capt. Ross A. Reynolds, one of the four Marines who died in a crash during a training flight south of Bodø, Norway, during winter exercise Cold Response 2022 Foto: Forsvaret

De fire amerikanske soldatene som omkom i en flyulykke i forbindelse med Cold Response-øvelsen fredag er nå hentet ut av havarist-området i Beiarn i Nordland.

Det amerikanske forsvaret har ifølge NRK frigitt navnene på de fire omkomne som var ombord i Osprey-flyet som styrtet i Gråtådalen i Beiarn fredag kveld.

De fire er kaptein Mathew J. Tomkiewicz fra Indiana, kaptein Ross A. Reynolds fra Massachusetts, sersjant James W. Speedy fra Ohio og korporal Jacob M. Moore fra Kentucky.


Alle fire omkomne tilhørte 2d Marine Aircraft Wing, II Marine Expeditionary Force.

– Pilotene og mannskapet var forberedt på å fullføre oppdraget sitt og jobbe for en større sak. Vi vil fortsette vårt oppdrag samtidig som vi vil ha dem og innsatsen deres i tankene våre, skriver general Michael Cederholm ifølge NRK i et presseskriv.

Han takker Norge for innsatsen under rednings- og leteaksjonen.

Havarikommisjonen bekrefter til NRK at de har hentet ut «den svarte boksen»

Hittil er det politiet i Nordland som leder an operasjonen på åstedet. Timothy Irish i US Marine Corps sier til VG at amerikanske myndigheter etter hvert vil ta over ledelsen av etterforskningen.

– Cold Response er en norsk øvelse, så dette er fortsatt under norsk jurisdiksjon. Norske myndigheter har gitt all mulig hjelp og støtte. Så vil det bli en tid i løpet av de neste dagene hvor jurisdiksjon og etterforskning vil bli overtatt av oss, sier Irish til VG.

Boksen har som oppgave å loggføre all data før og under en ulykke. Når de hentes opp, er det mulig å danne seg et klarere bilde av hva som egentlig har skjedd.

De fire deltok i milliærøvelsen Cold Response 2022 (CR 22) der det norske forsvaret trener sammen med inviterte allierte og partnernasjoner. Ifølge en uttalelse på Forsvarets nettsider startet øvelsen 14. mars og fortsetter til 1. april 2022.

De første allierte troppene ankom Norge i fjor høst og tidligere i vinter for å trene og forberede seg til øvelsen. Det blir også litt mindre alliert trening i april, etter feltøvelsen.

Over 30.000 soldater fra 27 land, samt en rekke sivile etater deltar i øvelsen.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Helene Olafsen

Helene Olafsen fikk en jente – deler bilde og avslører navnet

Derfor er profileringsartikler så effektive når du skal bygge merkevare