Hjem Hjernetrim De fleste ser en svart kråke på dette bildet – men ser du hva det egentlig er?

De fleste ser en svart kråke på dette bildet – men ser du hva det egentlig er?

Det er få ting som kan være så ergerlige som optiske illusjoner. For de beste illusjonene er laget slik at når man først oppdager hva et bilde egentlig skjuler, så kan man ikke fatte hvordan man ikke så det første gang man studerte bildet. 

Mennesker har latt seg fascinere av optiske illusjoner gjennom generasjoner. Verdens første optiske illusjon er fra helt tilbake til 1888 og ble opprinnelig laget som et postkort. Den kan du prøve deg på ved å klikke her.

Svart kråke? 

I disse dager går en ny optisk illusjon som en farsott på sosiale medier. Bildet ser helt klart ut som en svart kråke. Men det er det ikke.

Som med alle andre optiske illusjoner gjelder det å studere bildet grundig.

Illusjonen som først dukket opp på diskusjonsforumet Reddit har nå også blitt delt på Twitter av en mann ved navn Robert Maguire. Tusenvis av mennesker har kommentert og delt bildet som så absolutt ikke er noen kråke.

Se på dette: 

Det ser da vitterlig ut som en svart kråke?
Det ser da vitterlig ut som en svart kråke?

Klarer du å se hva det er? Om ikke kan du scrolle litt ned for fasiten.

Det er faktisk en svart katt! 

Ved første øyekast ser det jo virkelig ut som en svart kråke i profil. Men når man studerer bildet grundigere kan man se at det er en svart katt som vrir på hodet og kikker på kamera.

Klarte du å se det uten å vite fasiten? Del i så fall saken videre og test hvordan venner og familie klarer seg! 

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com