Hjem Fremhevet De første norske jordbærene er her: Sjekk prisen

De første norske jordbærene er her: Sjekk prisen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Nå er tiden mange har ventet på her– de første norske jordbærene kommer endelig i butikkene. Men det er kanskje vel dyre?

Ifølge Bama ser årets jordbærsesong lovende ut. Kommunikasjonsdirektør Pia Gulbrandsen forteller til NRK at de første bærene allerede er klare, og at et større volum enn forventet vil være tilgjengelig tidligere enn planlagt. De første bærene er av sorten Favori, kjent for sin gode smak som oppnås gjennom varme dager og kjølige netter.

Perfekte klimaforhold

Den kalde vinteren og godt snødekke har fungert som et beskyttende teppe for jordbærplantene. Dette gir et godt utgangspunkt for en god sesong. Bama planlegger å ta imot hele 3.500 tonn med norske jordbær fra bøndene, noe som tilsvarer 7 millioner kurver.

Prisen for norske jordbær

Men så var det prisen for de herlige norske bærene da. Utenlandske jordbær pleier å ligge på rundt 50 kroner korgen i norske butikker. De norske jordbærene vil hos de fleste forhandlere ligge på en pris på rundt 90 kroner korgen.

Kjøpmann i Rema 1000 Arkaden, Lars Norrman, forteller til Dagbladet at det ikke har satt en stopper for bærsultne nordmenn de første dagene etter at han tok inn norske jordbær.

– De første kassene ble utsolgt. Det er ikke en kunde som har klaget på prisen, den er den samme som i fjor og året før. Folk vet det koster litt mer, og prisene kommer til å gå mye ned når tilgjengligheten blir bedre, sier Norrman til avisen.

  1. jordbær
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com