Hjem Historier fra livet De handicappede klassekameratene ble redigert ut av klassebildet

De handicappede klassekameratene ble redigert ut av klassebildet

Alle foreldre vet hvor koselig det er når barna kommer hjem med klassebilde, og for barna er det gjerne stas å stille seg opp til fotografering. Men for barneskoleelevene og foreldrene deres ved en skotsk barneskole, kom klassebildet med en bismak. 

Tre barn ved Aboyne Primary School i Skottland ble redigert ut av det ene klassebildet som ble sendt via en internettlenke fra fotoselskapet Tempest. Dette betydde at foreldre til barna i klassen hadde muligheten til å bestille et bilde uten barna som har spesielle behov eller handicap. Foreldrene til de tre barna som ble redigert ut på den ene versjonen av klassebildet, er naturligvis sjokkerte og føler at barna deres har blitt «slettet».

En av de som opplevde å få barnet sitt redigert bort var 38 år gamle Natalie Pinnell. Hun er mamma til ni år gamle Erin, som har ekstra behov for støtte i skolehverdagen. Hennes Erin var en av elevene som var fjernet fra bildet.

Erin Pinnell (til venstre) og Lily Nicolson (til høyre, avbildet med søsteren Iona) ble begge ekskludert fra noen av klassebildene som ble sendt til foreldrene. Foto: Privat

– Du kan ikke slette disse barna fordi de er «upraktiske». Det er bare ikke greit. Det er ødeleggende å se barnet ditt bli slettet fra et bilde, eller at andre foreldrene får velge om hun skal inkluderes eller ikke. Hun er det vakreste mennesket. Hvem kan gjøre noe slikt? Jeg er takknemlig for at hun selv ikke er klar over det, for den skaden det ville gjort på selvtilliten hennes ville være helt knusende, sier Pinnell ifølge Metro til MailOnline. 

Natalie og moren
Natalie Pinnell med datteren Erin. Foto: Privat

På den samme skolen ble også en jente i en annen klasse, som sitter i rullestol, fjernet fra klassebildet.

Lisa Boyd, som er moren til Lily forteller at datteren, som har cerebral parese, ble utelatt fra bildet sammen med en annen gutt.

– Dette er klar diskriminering og bør ikke skje på en skole eller noe som helst. annet sted. Så ille som dette har ikke Lily blitt behandlet i hele sitt liv. Skolen er så inkluderende, Lily er med på alt skolen gjør, sier Lisa. 

Natalie sa at det føltes som om datteren hennes hadde blitt slettet. Foto: Privat

Lilys tvillingsøsteren går i en annen klasse på skolen, men der har de ikke barn med spesielle behov. Den klassen fikk bare ett bilde. 

Da skolen ble gjort oppmerksom på hendelsen, la de seg flate og ba om unnskyldning. De har lovet å aldri bruke dette selskapet igjen. Beslutningen om å redigere bort elever med spesielle behov ble aldri diskutert med skolen. 

Tempest, som er fotobyrået som har tatt klassebildene har beklaget dypt til foreldrene og barna som er berørt. De forsikret kundene om at dette ikke er standardprosedyre for selskap, og sier de tar saken svært alvorlig.

LES OGSÅ: Veronica ble forbanna da hun så sønnens klassebilde

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com