Hjem Historier fra livet De har vært i jobb hos samme arbeidsgiver i 50 år

De har vært i jobb hos samme arbeidsgiver i 50 år

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

I en tid der mange skifter jobb nesten like hyppig som andre skifter sokker er det å ha 50 års tjeneste for samme arbeidsgiver en uvanlig ting. Men et selskap kunne nylig hedre hele sytten ansatte som har viet fem tiår av livet sitt til samme arbeidsgiver.

I følge Randstad Employer Brand Research bytter nordmenn i snitt jobb et sted mellom hvert fjerde og femte år. Det betyr at du gjennom en arbeidskarriere kan komme til å bytte arbeidsgiver en rekke ganger.

Mens man tidligere kanskje var mer opptatt av lojalitet til arbeidsgiveren sin, er det mange som nå er opptatt av fordelene man kan få ved å bytte jobb. Vi hører gjerne advarsler mot å «gro fast». Det har etterhvert blitt et arbeidsliv der det er langt mellom gullklokkene man tidligere tradisjonelt fikk etter 25 års tjeneste for samme arbeidsgiver.

Men enkelte er fortsatt av den gamle skolen, der lojalitet til arbeidsplassen settes høyt.

– Dette er personer som har viet hele sitt yrkesaktive liv til å jobbe i Posten og gjøre hverdagen til våre kunder enklere. Lojaliteten er svært imponerende og alle de 17 50-årsjubilantene har vært med på en voldsom utvikling der Posten har tatt steget inn i en digital hverdag, sier konsernsjef Tone Wille i Posten Norge.

Hun har nylig hatt jubileumsmiddag for 17 av sine ansatte som har hele 50 års ansiennitet i Posten. Det må man kunne kalle veteraner!

Og Wille synes det er viktig å hedre lang og tro tjeneste. Hun inviterte veteranene til en egen jubileumsmiddag i Oslo.

–  De har alle bidratt sterkt til at Posten og Bring også i framtiden vil ha en viktig og framtredende rolle i det norske samfunnet og vi har mye å takke dem for. Derfor er jubilantmarkeringen også en viktig markering for meg, sier Wille om de erfarne jubilantene til Posten.

De 17 kommer fra hele landet, og kan se tilbake på en yrkesaktiv karriere med mange forskjellige arbeidsoppgaver i ulike tidsepoker.

Felles for dem er at de alle startet i Posten som tenåringer, og for mange ble jubileumsfesten i Oslo en fin markering og avslutning på et langt og lojalt arbeidsliv med gode kollegaer.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com