in ,

De mest effektive markeds- og merkevarebyggingsmetodene

Har du en forretning, og gjerne ønsker å få økt kjennskapen til denne blant din målgruppe? Da er det viktig å prioritere markedsbudsjettet ditt på korrekt og god markedsføring. Markedsføring kan være dyrt, men hvis man gjør det riktig, så er det ingenting i forhold til hva man får igjen for det. 

Det finnes utrolig mange forskjellige måter å holde på med markedsføring og merkevarebygging på. Alle er ikke passende for alle, og det gjelder derfor å finne den metoden som fungerer best for din bransje og produkt. I denne artikkelen vil vi gi deg noen gode tips til hvordan du kan drive din merkevarebygging og markedsføring på en god og rimelig måte. 


Bli gjenkjent hos målgruppen din

Det viktigste målet med markedsføring og merkevarebygging er nettopp det å bli gjenkjent, og det å være det firmaet som popper opp i hodet på folk når de skal ha noe innenfor ditt segment. Det kan være for potensielle kunder, partnere eller ansatte – uansett hvem det er du prøver å tiltrekke, så er dette et stort mål å ha når man driver en forretning. 

En måte å se profesjonell ut, og samtidig øke merkevareverdien din er ved å investere i gode reklameartikler. Dette er kort fortalt produkter som har din logo på seg, sånn at du kan spre logoen din rundt blant målgruppen din. Eksempler på dette kan være gensere med trykk, drikkeflasker, små sjokolader eller hva som helst annet som folk måtte være interessert i. 

Møt målgruppen din der de er

Avhengig av hva det er man selger, så gjelder det at man møter målgruppen sin der de befinner seg, når de befinner seg der. Ønsker du for eksempel å selge produkter til studenter eller tiltrekke deg nyutdannede ansatte i firmaet, så bør du være synlig på høyskolen eller universitetet. Dette er bare et eksempel, men poenget er at man må legge en strategi for hvor og hvordan man best når ut til de man ønsker å treffe. 

Mye av det å drive markedsføring går med andre ord ut på det å annonsere litt på sosiale medier eller sende ut nyhetsbrev. I dagens samfunn blir vi eksponert for så utrolig mange bedrifter, merkevarer og produkter hver eneste dag, at det handler i bunn og grunn om å skille seg ut i mengden. Det betyr ikke nødvendigvis at du skal rope høyest, men ved å gjøre deg synlig for målgruppen din vil du få en plass i bevisstheten deres – og derved øker du sannsynligheten for at de går til nettopp deg når de trenger noe. 

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Bill og Melinda Gates går fra hverandre

26-åringen trosset alle andres mening og ble modell – Nå er hun et forbilde for tusenvis