in ,

De siamesiske tvillingene måtte gjennom en risikabel operasjon. Se hvordan de har det i dag

siamesiske tvillinger

Det amerikanske paret Heather og Riley var overlykkelige da de fikk en positiv graviditetstest. Men så viste det seg at de ventet tvillinger – siamesiske tvillinger, som var vokst sammen i hodet.

Å separere tvillinger er ofte en komplisert og risikabel operasjon. Det var det også for de to jentene til Heather og Riley Delaney. det skriver ABC News.

Jentene, Erin og Abbey, ble født ti uker for tidlig. Jentene hadde vokst sammen i hodet, og de delte både blodårer og hjernevev. En operasjon ville være både vanskelig og risikabel.


Foto: Heather Delaney / Facebook

Opererte i 14 timer

Legene ved Children’s Hospital of Philadelphia ventet til jentene var 11 måneder gamle før de la dem på operasjonsbordet. Operasjonen tok hele 14 timer.

Heldigvis var operasjonen vellykket, og det gjør de to tvillingjentene til de yngste siamesiske tvillingene, sammenvokst i hodet, som har overlevd en separasjon.

LES OGSÅ: Legene sa at 2-åringen ikke ville overleve, 2 dager senere skjer det moren omtaler som et mirakel

Jentene måtte gjennom flere operasjoner de påfølgende månedene. Deler av hodeskallen måtte rekonstrueres. I tillegg måtte jentene gjennom mange timer med fysioterapi, siden beinene deres var underutviklet.

Foto: Heather Delaney / Facebook

Fire år gamle

I dag er jentene fire år gamle og friske og raske. De bruker litt lenger tid på utviklingen i forhold til andre barn, men de når stadig nye mål.

Mamma Heather har opprettet både en blogg og en Facebook-side for jentene, slik at folk kan følge med på utviklingen deres. Facebook-siden har nesten 25.000 følgere.

We got home from Philly just a little while ago. Everything went well 🙂 Everyone was very pleased with how well the…

Posted by Delaney Twins on Saturday, November 21, 2020

«La meg få fortelle dere at jentene er så flinke», skriver Heather på bloggen sin.

Thank you Lynn Long for the ADORABLE Christmas jammies from our wishlist! We had to wear them even though it’s not even…

Posted by Delaney Twins on Sunday, November 21, 2021

«De krabber og legger på seg og jobber så hard. De elsker førskolen og terapien. Vi har også nettopp startet med vannterapi, og det elsker de. Abby krabber over alt og har endelig begynt å følge Erin. Erin har lært seg å krabbe i trapper og nå er det like før hun tar sine første skritt. De er virkelig to fantastiske små jenter», skriver den stolte moren videre.

Foto: Facebook / privat

En herlig solskinnshistorie om to fantastiske jenter! Nedenfor kan du se mer om hvordan det går med de to tvillingene: 

LES OGSÅ: De ble kjendiser som verdens første sekslinger. Slik ser de ut i dag

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Hunde-bussen tar av på TikTok: Plukker opp hundene hjemme og tar dem med på stranda

sekslinger

De ble kjendiser som verdens første sekslinger. Slik ser de ut i dag