fredag, juni 5, 2020

De to hundene var savnet i nesten en måned. Så ble de funnet i en revefelle

Mest lest nå

Björn Sjöstedt fra Skellefteå i Sverige, skulle gå den vanlige turen med hundene, da de plutselig forsvant. 26 dager senere, fant han dem igjen, helt utmagrede, i en revefelle.

Björn slapp ut hundene Oryx (9) og Asko (2) på gården sin, og kom etter med den ett år gamle sønnen på armen. Sønnen mistet luen sin, og Björn gikk tilbake for å hende den. Da løp hundene hans av gårde.

«Det er jo jakthunder, så jeg tenkte at de hadde fått teft på noe. Jeg forsøkte å løpe etter dem, men det var ikke så lett med en ettåring på armen», sier Björn til SVT.


Foto: Privat

Lette i flere dager

Björn lette etter hundene i flere dager. Han lette til fots og han var ute med bilen. Men hundene var borte. Björn forteller at han til og med kontaktet et medium, men det ga heller ingen resultater. Den fortvilte hundeieren etterlyste også hundene på Facebook, men ingen hadde sett dem.

 26 dager senere, fikk Björn en telefon. En skuterkjører hadde sett to hunder innestengt i en revefelle.

Foto: Privat

Ble helt paralysert

«Jeg satt helt paralysert etter samtalen, og mistet telefonen på gulvet», sier Björn.

Han husker ikke hvordan han kom seg ut til revefellen, men han husker han falt sammen ved hundene som var helt utmagret etter å ha vært innestengt i 26 dager uten mat og knapt uten vann.

«Jeg løftet opp Oryx som har vært min beste venn i ni år, og han så på meg. Blikket hans var plaget. Det var forferdelig, så jævlig forferdelig. Ingen fortjener å plages på den måten», sier Björn.

Foto: Privat

Har vært rett i nærheten

I ettertid viser det seg at Björn hadde vært rett i nærheten av revefellen og ropt og lett over 50 ganger.

«At de har sittet der i fellen, og hørt bilen min og stemmen min, og tenkt at nå kommer han og redder oss. Men hver gang har de hørt meg bare dra derfra», sier han.

Å sette opp revefeller, er lovlig i Sverige, men de skal sjekkes minst en gang i døgnet. Eieren av denne fellen er anmeldt og har fått femti dagsbøter for brudd på jaktloven.

«Han kom billig unna», sier Björn.

Foto: Privat

129,790FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter