lørdag, juli 11, 2020

De to kameratene Thomas og André hylles etter branndrama

Mest lest nå

Da en båt med 300 liter drivstoff begynte å brenne ved Skjæløy Slipp, tok Thomas Nicolai Bjønness og André Haakensen umiddelbart affære.

Thomas og André satt og grillet i gjestehavna på marinaen, da sønnen til André kom løpende med veivende armer og ropte «Det brenner!» Det skriver NRK.

Gutten hadde sette en båt som stod og brant ved brygga.


«Vi kastet oss i gummijolla og freste borte for å se om noen trengte hjelp», sier Thomas til NRK.

Foto: Arne Petter Bondy

Båten var overtent

De fikk festet et kort slepetau til båten og dratt den vekk fra brygga, der det stod andre båter. Båten var overtent og svart røyk vellet opp. Da de kom seg ut i sundet, turte de ikke å være i nærheten av båten på grunn av varmen og røyken. Samtidig var det fare for at vinden skulle drive båten til den andre siden av sundet.

I en katamaran like ved, satt Arne Petter Bondy. Han lånte dem et lengre slepetau som Thomas fikk festet til badestigen slik at de fikk dratt den brennende båten enda lenger ut. Der hjalp brannvesenet og redningsskøyta Elias til med å slukke brannen.

Foto: Arne Petter Bondy

En liten ekplosjon

«Det kom en liten eksplosjon, men jeg vet ikke om det var et batteri, en liten gasstank, eller hva. I kampens hete tenker man ikke på slike ting. Da tenker man på å få flammehavet vekk fra folk og båter», sier Thomas.

Det var nettopp fylt 300 liter drivstoff på båten. Brannen startet rett etter den den la fra brygga.

Foto: Arne Petter Bondy

Måtte hoppe fra båten

«Vi hadde bare kommet 10 meter da jeg hørte en lyd som sa «vooof». Jeg har vært på brannkurs og skjønte med en gang hva den lyden betydde. Så jeg sa til kona at hun måtte hoppe. Hadde vi hoppet ut 20 sekunder senere, så hadde det gått langt verre», sier båteieren til NRK.

Ekteparet som var i båten ble sendt til sykehus for sjekk, men var onsdag ettermiddag hjemme igjen.

130,140FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter