in ,

Debatten raser rundt David Toskas TV 2-debut

David Toska
David Toska blir sjakkekspert. Foto: Wikipedia

Nettet er delt. Noen mener David Toska har avtjent straffen han fikk, mens andre raser mot TV 2s valg av ekspertkommentator.

Politimannen Erik Håland ble beskutt under Nokas-ranet i 2004. Han reagerer kraftig på at David Toska blir sjakkekspert på TV 2.

– Slutter ikke å la meg overraske over medienes knefall for kjente yrkeskriminelle. Enda en grunn til å ikke se på sjakk, sier Håland til VG og legger til:


– At hans kjendisstatus er tilegnet med grov gjentatt kriminalitet, er etter min mening hodeløs glorifisering, sier Håland.

Hålands kollega Arne Sigve Klungland ble drept av ranerne da det oppsto skuddveksling. Klunglands etterlatte har ingen innsigelser mot at Toska blir sjakkekspert på TV 2.

– Jeg har snakket med familien. Ingen hadde noen innsigelser på om dere bruker Toska. Alt som kan bidra til at han eller de andre domfelte kan bidra til samfunnet, er positivt, sier Kjetil Klungland, den avdøde politimannens sønn, ifølge VG til TV-kanalen.

Inkassoselskapet Intrum har ifølge Dagbladet trukket seg som sponsor av TV 2s sjakksendinger etter at Nokas-dømte David Toska søndag ble presentert som sjakkekspert på kanalen.

«Bruken av tidligere straffedømte David Toska fører til at tv-programmet vil assosieres med en alvorlig handling som fortsatt vekker vonde minner hos mange. Vi forstår at det er ulike synspunkter på å gi Toska en slik TV-rolle, men assosiasjonene det bringer med seg gjør at vi ikke ønsker å sette Intrums navn på sjakkprogrammene», skrev markeds- og kommunikasjonsdirektør i Intrum, Bunny Nooryani, i en SMS til Dagbladet.

Sportsredaktør i TV 2, Vegard Jansen Hagen, sier i et intervju med Dagbladet at det var en lang prosess før de bestemte seg for å bruke Toska som ekspert på sine sjakksendinger.

– Dette har ikke vært noen enkel sak. Vi har brukt nærmere ett år på å vurdere dette. Siden det første initiativet kom fra sjakkmiljøet i Bergen, har vi gjort en grundig jobb med å innhente ulike synspunkter, sier Hagen.

På vei inn til sendingen i TV 2-studio sier Toska selv til VG:

– Jeg har aldri ønsket å støte noen. Da de spurte tenkte jeg at det hadde vært gøy å være med på. Jeg er veldig glad for å få tilbudet.

Toska sier videre at han ikke kommer til å bli en som stiller opp på alt mulig, men at hans hovedgeskjeft er å være programmerer.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Funkygine

Funkygine: – Jeg ble plutselig bare overkjørt av en enorm redsel

koronavaksine

WHO anbefaler: Medisinen har svært god effekt mot korona