torsdag, oktober 1, 2020

Dekker du til barnevognen? Det vil du aldri gjøre igjen etter å ha lest dette!

Mest lest nå

Småbarnsmoren Cecilie Bækken Sørumshagen ville teste hvor varm barnevognen ble av å være tildekket. Hun fikk sjokk da hun så resultatene.

I det nydelige vårværet er det praktisk for mange å kunne ha barn sovende i vogn utendørs. For å holde dyr, insekter og annet unna barnet sitt er det mange som dekker til vognen. Dette kan ha katastrofale følger, og må aldri gjøres!

Cecilie la en temperaturmåler i vognen til sin datter og la et helseteppe over den. På ikke mer enn ti minutter hadde temperaturen gått fra 20 til 30 grader.


Det sjokkerte meg

«Jeg kan ikke forstå at jeg fortsatt møter mange folk med teppe på vognene sine. Tidligere har jeg sagt at det får være opp til hver enkelt, men nå er jeg av en helt annen oppfatning. Testen skremte meg så mye at jeg nå kommer til å si fra til foreldre med tildekkede vogner», har småbarnsmoren tidligere uttalt til VG.

Cecilie ble skremt over hvor raskt temperaturen steg i vogna. Foto: Privat

Senere testet hun å legge temperaturmåleren i en time i vognen.

«Det ble ikke noe varmere enn sist forsøk, men det som sjokkerte meg er at temperaturen steg så fort. Det lille barnet avgir også varme, og har ofte klær og dyne over seg. Jeg håper dette vil få opp øynene til mange foreldre,» sier hun.

Si ifra!

Professor og rettsmedisiner Torleiv Rognum mener man må si ifra til alle som dekker til barnevognene sine.

Si ifra! Foto: Privat / Facebook

«Jeg liker ikke tildekking av barnevogner og sier ofte fra til foreldre som har barnet sitt i tette vogner. Det er like viktig å passe på at dette ikke skjer, som det er å ikke etterlate et barn i en varm bil«, har professoren sagt til VG.

Videre forteller Rognum:

«Man har tre klassiske standardrisikoer når det gjelder plutselig død hos små barn, og det er mageleie, røyking og overoppheting. I en tildekket barnevogn har man ikke bare overoppheting, men også dårlig utluftning- Det kan også være slik at man får en opphopning av CO2 som er svært ugunstig, og at det generelt blir for dårlig ventilasjon bak teppet og under kalesjen.

Vi har hatt noen få dødsfall med barn i tildekkede vogner. Jeg husker spesielt ett tilfelle hvor vognen var dekket med plastikk på grunn av regn.»

Del innlegget og tagg dine kjente og kjære i kommentarfeltet! Vi har ingen å miste og informasjon som dette bør nå ut til flest mulig.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter