Forsiden Nyheter Dekker du til barnevognen? Det vil du aldri gjøre igjen etter å...

Dekker du til barnevognen? Det vil du aldri gjøre igjen etter å ha lest dette!

Småbarnsmoren Cecilie Bækken Sørumshagen ville teste hvor varm barnevognen ble av å være tildekket. Hun fikk sjokk da hun så resultatene.

I det nydelige vårværet er det praktisk for mange å kunne ha barn sovende i vogn utendørs. For å holde dyr, insekter og annet unna barnet sitt er det mange som dekker til vognen. Dette kan ha katastrofale følger, og må aldri gjøres!

Cecilie la en temperaturmåler i vognen til sin datter og la et helseteppe over den. På ikke mer enn ti minutter hadde temperaturen gått fra 20 til 30 grader.

Det sjokkerte meg

«Jeg kan ikke forstå at jeg fortsatt møter mange folk med teppe på vognene sine. Tidligere har jeg sagt at det får være opp til hver enkelt, men nå er jeg av en helt annen oppfatning. Testen skremte meg så mye at jeg nå kommer til å si fra til foreldre med tildekkede vogner», har småbarnsmoren tidligere uttalt til VG.

Cecilie ble skremt over hvor raskt temperaturen steg i vogna. Foto: Privat

Senere testet hun å legge temperaturmåleren i en time i vognen.

«Det ble ikke noe varmere enn sist forsøk, men det som sjokkerte meg er at temperaturen steg så fort. Det lille barnet avgir også varme, og har ofte klær og dyne over seg. Jeg håper dette vil få opp øynene til mange foreldre,» sier hun.

LES OGSÅ
Hunden Leah ble sparket til døde. Politiet ønsker tips

Si ifra!

Professor og rettsmedisiner Torleiv Rognum mener man må si ifra til alle som dekker til barnevognene sine.

LES OGSÅ
Stig (80) ble først nektet plass på sykehjem. Døde bare dager etter han fikk plass
Si ifra! Foto: Privat / Facebook

«Jeg liker ikke tildekking av barnevogner og sier ofte fra til foreldre som har barnet sitt i tette vogner. Det er like viktig å passe på at dette ikke skjer, som det er å ikke etterlate et barn i en varm bil«, har professoren sagt til VG.

Videre forteller Rognum:

«Man har tre klassiske standardrisikoer når det gjelder plutselig død hos små barn, og det er mageleie, røyking og overoppheting. I en tildekket barnevogn har man ikke bare overoppheting, men også dårlig utluftning- Det kan også være slik at man får en opphopning av CO2 som er svært ugunstig, og at det generelt blir for dårlig ventilasjon bak teppet og under kalesjen.

Vi har hatt noen få dødsfall med barn i tildekkede vogner. Jeg husker spesielt ett tilfelle hvor vognen var dekket med plastikk på grunn av regn.»

Del innlegget og tagg dine kjente og kjære i kommentarfeltet! Vi har ingen å miste og informasjon som dette bør nå ut til flest mulig.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet