Hjem Nostalgi Dekket av støv og omgitt av katter, slik sto den kinesiske vasen til en verdi av 80 millioner kroner

Dekket av støv og omgitt av katter, slik sto den kinesiske vasen til en verdi av 80 millioner kroner

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Blant katter og hunder, i et åpent skap, oppbevarte pensjonisten vasen til en verdi av 80 millioner kroner. Slik har den stått i over 50 år.

Nylig ble den verdifulle vasen oppdaget i en eldre kvinnes hus i Sentral-Europa. Uvitende om vasens verdi hadde kvinnen oppbevart den i et åpent skap, og latt hennes mange kjæledyr valse fritt rundt den.

Vasen, som opprinnelig ble laget til Qianlong-keiseren i Kina, ble deretter solgt på auksjon for 80 millioner kroner, skriver CNN.

Vasen er i følge auksjonshuset veldig skjeden av sin sort, og ble beskrevet som et forsvunnet mesterverk.

Den sjeldne vasen skal ha blitt produsert enten i 1742 eller 1743.

Eieren skal ha arvet vasen, og inviterte en kunstkjenner hjem til seg for å vise hennes samling. Vasen ble siden undersøkt av auksjonshusets eksperter, som matchet vasen med arkiver fra det kinesiske imperiet.

Vasen hadde vært på avveie i mange år, solgt for langt under sin verdi på flere auksjoner. Deretter hadde altså den eldre kvinnen arvet den i sin tid, og oppbevart den som en del av hennes kunstsamling i over 50 år. Fullstendig uvitende om den ekstreme verdien.

I videoen nedenfor kan du høre den nederlandske kunstkjenneren Johan Bosch van Rosenthal fortelle om hvordan han oppdaget den verdifulle vasen hjemme hos kvinnen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com