Keller Laros ledet en gruppe dykkere utenfor kysten av Hawaii da en delfin kommer bort til ham for å få hjelp.

– Helt plutselig hørte jeg et høyt skrik. Jeg snudde meg rundt, og delfinen var bare en halv meter bak meg. Den hadde svømt helt bort til meg, forteller Laros til NBC News

Med 10 000 dykk i belte – mange av dem med delfiner – gjorde at dykkeren fort skjønte at noe var galt.

– Jeg sa at den skulle komme bort til meg, og det gjorde den. Så tok jeg grep om fiskekroken, og fikk den løs fra finnen. Fiskelinen hadde satt seg fast rundt sidefinnen på delfinen, og videre nedover kroppen på den.

Alt dette skjer mens den sjanseløse delfinen venter tålmodig på at Lares skal få den løs fra knipen den selv har satt seg i. 

Når Lares til slutt får løs fisketråden, svømmer den bort fra gruppen med dykkere.

– Jeg tror den var ganske fornøyd med redningsjobben vår. Den svømte bort fra oss, og det var det siste vi så til den.

Og:

– Det var et stort kick å få hjelpe et dyr som helt klart skjønte hva som skjedde. Han anstrengte seg for å få hjelp av oss. Denne delfinen var intelligent. Den kom bort til oss fordi den hadde et problem, beskriver den erfarne dykkerguiden etter hendelsen.

Natten før hadde Laros med seg en annen gruppe dykkere. Også da møtte han på flere delfiner som han beskriver som intelligente og nysgjerrige.