Hjem Kjendisnytt Demenskoret med herlig beskjed om Jan Runar (50): – Betyr mye for Marian og meg

Demenskoret med herlig beskjed om Jan Runar (50): – Betyr mye for Marian og meg

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Jan Runar som var med i forrige runde av demenskoret fikk diagnosen kort etter 45-årsdagen. De fleste med Alzheimer er over 65. Nå gir han ut musikk!

Jan Runar Eliassen var yngstemann i koret. Han forteller til Drammens Tidende at han har valgt å være åpen om sykdommen. Det gjorde at han meldte seg som interessert da NRK søkte deltakere til Demenskoret.

Det var kona Marion som først oppdaget at noe ikke var som det skulle. Hun er kjøpmann på Rema 1000-butikken i Hokksund. Da mannen hennes kom i butikken for å handle så hun at noe var galt.

– Jan Runar kom gående mot meg. Han var tom i blikket, og visste ikke hva han drev med. Han kom raskt til seg selv, men var lei seg for at han ikke forsto hva som skjedde, sier hun ifølge DT i den første episoden av Demenskoret.

Ville egentlig trekke seg

Men det var ikke gitt at Jan Runar skulle være med i programmet. Som den yngste i koret, innrømmer han at det var utfordrende å observere sykdommen hos de andre deltakerne, noe som fikk ham til å vurdere å trekke seg etter de første korøvelsene. På et tidspunkt sa han til sin kone at han ikke ønsket å fortsette i serien fordi han fant det for vanskelig. Imidlertid bestemte han seg for å fortsette, nettopp fordi han var den yngste deltakeren.

– Det ble rett og slett for vanskelig, synes jeg. Jeg er jo den yngste i koret, og de andre kormedlemmene er kommet til forskjellige stadier i sykdommen. Hver korøvelse er en konstant påminnelse om hva som vil komme, forteller han i et nytt intervju med VG.

Jan Runar legger ikke skjul på at det var vanskelig å se hvordan demensen utviklet seg hos de andre deltakerne i koret.

– Når vi er her hjemme er jo ikke sykdommen noe vi snakker om hele tiden, og da tenker man mindre på det. Men på korøvelsene ser jeg hele tiden hvor de andre er i sykdomsforløpet, og da kommer det så tett på meg.

Men heldigvis fikk støttet kona han så mye at han valgte å fortsette.

– Målet vårt er å formidle at sykdommen også kan ramme unge personer. Og vi ville vise at det går an å ha et noenlunde ok liv med sykdommen, i alle fall i tidlige stadium. Det blir klart vanskeligere når det blir lenger uti, understreker han.

Gir ut musikk

Jan Runar Eliassen lanserer en ny låt, en nyhet som både han selv og Demenskoret ivrig har delt på sosiale medier.

Låten som har tittelen «Find a Way to My Heart», er nå tilgjengelig på alle strømmetjenester, til stor glede for hans mange følgere og lyttere. På Demenskorets Instagramkonto strømmer det over av stolthet og begeistring:

«Jan Runar er ute med ny låt i dag! ‘Find a Way to My Heart’ er tilgjengelig på alle streaming-plattformer. Stolt av deg,» lyder meldingen over et bilde av 50-åringen.

– Find a way to my heart er en sang som betyr mye for Marion og meg, og har vært med oss siden vi ble sammen for 30 år siden. Det var også sangen vi dansa etter i bryllupet vårt, skriver Jan Runar selv på Facebook.

Den nydelige låta kan du høre nedenfor:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com