onsdag, mai 19, 2021

Demokratenes Joe Biden velger Kamala Harris som visepresident

Mest lest nå

Kamala Harris, en tidligere rival for demokratenes presidentnominasjon, kan bli den første afroamerikanske visepresidenten i amerikansk historie.

Torsdag valgte Joseph R. Biden, Kamala Harris – en senator fra California – som sin «running-mate» mot president Donald Trump, rapporterer New York Times.

Kamala Harris (55) er den første mørke kvinnen og den første personen med indiansk opprinnelse som har blitt nominert til et nasjonalt embete av et stort parti, og den fjerde kvinnen i amerikansk historie med på en presidentkampanje.


Kamala Harris står i sterk kontrast til Bidens «slappe» presens på debattscenen. Harris sin debattevne er sterk og elektrisk, poengterer politiske kommentatorer.

Joe Biden kunngjorde nyheten over tekstmelding til tilhengere, og oppfulgte kunngjøringen med en e-post: «Store nyheter: Jeg har valgt Kamala Harris som min visepresident. Sammen skal vi slå Trump,» lød meldingen.

En fremtidig leder for partiet

Kamala Harris vil trolig bli en en sentral leder i demokratiske partiet, og vil muligens ta i over Bidens stilling som president etter fire år – gitt at Biden og Kamala vinner over president Trump og visepresident Mike Pence i november.

Harris anses som en pragmatisk figur i dagens politiske Amerika. I løpet av mesteparten av karrieren hennes har hun jobbet som en aktor i Los Angeles.

Hun har vært en pålitelig alliert av den demokratiske eliten, og vil bringe fleksible forslag til bordet – forslag som ligner i stor grad på Bidens egne planer.

Velgere har argumentert for at hun vil styrke Bidens kampanje ved å trekke til afroamerikanske og kvinnelige velgere, uten stor motstand fra verken venstre- eller høyresiden.

Dersom det holdes debatter mellom republikanernes Trump og Pence, og demokratenes Biden og Kamala, vil det bli svært spennende å se hvordan denne dynamikken mellom demokratenes kandidater spiller ut. Sosialnytt vil selvsagt følge dette!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter