onsdag, september 23, 2020

Den 30-år gamle kvinnen oppdaget klumper under armen – legene hadde aldri sett noe lignende

Mest lest nå

De fleste av oss vil bli skremt dersom vi oppdager klumper under huden.

Det første vi vil tenke på er naturligvis kreft. Men det er ikke alltid at kreft er årsaken til opphopninger under huden. Bare spør den 30-år gamle australske kvinnen som oppdaget noen merkelige klumper under armen.

Daily Mail skriver om kvinnen som raskt tok kontakt med legen sin da hun ble svært bekymret for hva disse klumpene kunne være. Legen delte raskt kvinnens bekymring. Han oppdaget også klumper rundt brystkassen og tanken om kreftknuter i lymfesystemet var nærliggende.


Legen gjorde sine undersøkelser og ble enda mer sikker på at det var snakk om lymfekreft, spesielt siden kvinnens lymfeknuter var opphovnet.

15 år gammel tatovering

Men da legene undersøkte vevsprøver fra lymfeknuten kunne de fastslå at det slett ikke var spor etter kreft.

Derimot kunne legene se at kvinnens lymfesystem hadde reagert på en 15 år gammel tatovering, blekket fra tatoveringen hadde skapt en reaksjon i kroppen hennes.

Foto: Annals of Internal Medicine

Legene hadde aldri sett noe lignende.

En av legene som behandlet den australske kvinnen er kreftspesialisten Christian Bryant. Til Daily Mail forteller han om den overraskende oppdagelsen:

– 99 av 100 ganger vil et slikt tilfelle være snakk om lymfekreft. Det er jo utrolig mange mennesker med tatoveringer, hvor noe slikt aldri skjer, så hvor vanlig dette her, er vanskelig å si.

Legene fjernet den ene klumpen i kvinnens armhule, og fikk ut en stor klump med blekk.

Kvinnen skal i følge Daily Mail være i god stand nå og har ikke tatt videre skader av blekket.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter