søndag, desember 8, 2019
Historier fra livet Dan har en oppfordring til alle foreldre etter å...

Dan har en oppfordring til alle foreldre etter å ha sett hva mobbing gjør med barn

-

Dan Bezzant er en familiefar som verdsetter barna sine som det viktigste i livet. Han er en mann som er opptatt av naturen og er tilhenger av at barn skal utforske verden på egenhånd.

For en tid tilbake opplevde Dan det såreste man må kunne oppleve som en forelder. Han fikk formidlet at hans syv år gamle sønn, Jackson, ble grovt mobbet av de andre elevene på skolen. Dan ble fullstendig knust.

Den fortvilte faren tok et valg om å dele sønnens historie og komme med en appell til andre foreldre. Kanskje kan slike historier og oppfordringer hindre at andre barn må gjennomgå det samme.

mobbing
Foto: Instagram / outback.dan

Jackson var ikke som alle andre babyer da han ble født. Han ble nemlig født med Treacher Collins syndrom, noe som gjør at han ser litt annerledes ut enn andre barn og har en del utfordringer som andre barn ikke har.

Jackson har måtte tåle mye i løpet av sine første leveår. Han har gjennomgått flere operasjoner som har skapt mye smerte, han har blitt mobbet og tråkket på. Foreldrene til Jackson visste at sønnen deres fra tid til annen ble ertet på grunn av utseende sitt. Men da Dan fikk vite at det hadde utviklet seg til grov mobbing og at sønnen hadde blitt kastet stein på av medelevene sine, bestemte han seg for at noe måtte gjøres.

Han satte seg ned foran datamaskinen og skrev et innlegg på Facebook.

«Hjertet mitt er fullstendig knust. Helt ærlig; det føles som om sjelen har blitt revet ut av meg. Denne flotte unge gutten, min egen sønn Jackson, lever hver dag med nedsettende kommentarer og en ignoranse som jeg aldri har sett maken til.

Kallenavn som «stygg», «freak» og «monster» er en del av hans hverdag på skolen.

En gutt som ikke engang har fylt åtte år snakker om selvmord…..

Bilde av sønnen
Foto: Facebook / Dan Bezzant

Han forteller selv at han ikke har noen som vil være venn med han. De andre barna sier at de hater han. De kaster stein på han, dytter han og snakker ufint til han.  

Du som forelder; bruk et minutt å forestill deg hvordan dette hadde vært om det var ditt barn. 

Bruk det neste minuttet til å lære barna dine litt om hva det vil si å være et barn med spesielle behov. 

Lær dem om nestekjærlighet. Sønnen min har en diagnose som heter Treacher Collins. Søk det opp på internett.

Jeg kunne skrevet veldig mye mer om dette. Men det absolutt viktigste er at dere prater med barna deres. 

Vær så snill. Del dette videre. Ingen barn fortjener å oppleve en slik behandling.»

Bilde av sønnen som fisker
Foto: Instagram / outback.dan

Tusenvis av mennesker har delt innlegget til Dan, kanskje kan hans oppfordring allerede ha hindret at noen andre barn blir mobbet.

DEL gjerne saken du også!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Brøytebilsjåfør advarer foreldre: – Dette er livsfarlig!

Terje Nilsen fra Tromsø har vært brøytebilsjåfør i over 20 år. Han har flere ganger kommet over snøhuler som barn har gravd i snøfonnene...

Dyrlegen stod klar med sprøyten som skulle avlive valpen. Da kom sjefen løpende inn og ropte: Stopp!

Lille Starfish ble funnet utendørs i San Francisco da hun bare var en liten valp. Hun klarte ikke å stå på beina sine. I...

Sykehuset fakturerte 40 dollar for hudkontakt mellom moren og babyen etter fødselen

Ryan Grassley hadde nettopp blitt pappa. Babyen hadde blitt forløst gjennom keisersnitt. Alt gikk fint, mor og barn hadde det bra. Men da han...