Hjem Kjendisnytt Den alvorlige beskjeden fra legen: Anne Marie Ottersens skremmende opplevelse

Den alvorlige beskjeden fra legen: Anne Marie Ottersens skremmende opplevelse

Skuespilleren Anne Marie Ottersen (79) har i mange tiår vært en av Norges mest elskede skuespillere. Med roller i populære serier som «Fredrikssons fabrikk» og «Amalies jul», har hun beriket norske hjem med sitt talent. Men bak kulissene har Ottersen hatt sin egen personlige kamp.

I 2007, under en tur på hytta, opplevde Anne Marie et sammenbrudd som førte til en sjokkerende diagnose: en hjernesvulst. Etter å ha blitt fraktet til sykehuset med ambulanse, mottok hun beskjeden som ingen ønsker å høre. I et åpenhjertig intervju med Her og Nå, deler hun sine tanker fra den skremmende tiden:

– Jeg var sikker på at «nå dør jeg», forteller hun.

Tankene kvernet rundt hennes egen sårbarhet og følelsen av at tiden kanskje var inne.

– Jeg husker jeg sa til meg selv: «Du er ikke noe mindre sårbar enn andre mennesker, nå er kanskje din tid over».

5 timer på operasjonsbordet

Anne Marie ble lagt på operasjonsbordet for en fem timers lang operasjon der legene til slutt fjernet svulsten, som heldigvis viste seg å være godartet.

– Min svulst lå utenfor hjernehinnen og ut mot skallen. Jeg følte meg litt groggy etter inngrepet, men min fysiske aktivitet gjennom årene hjalp meg å komme meg raskt, sier hun.

Men hendelsen har ikke bare vært negativ. Ottersen har tidligere fortalt TV 2 at sykdommen fikk henne til å verdsette de små tingene i hverdagen.  

– Sykdommen har endret meg fordi du kommer til et punkt i livet ditt du aldri kommer til ellers, hvis du ikke opplever silke ting. Du ser hvor skjørt livet er. Du får en ufattelig glede over å være til når det viser seg at du overlevde dette her – at det ikke var kreft. Da var det ikke sånn at jeg ville reise til Egypt å se på pyramidene. Nei, det var sånn: Sitte ubekymret på en benk i parken, drikke kaffe og se ut i luften. Bare være til. Ubekymret. Det var den store lykken.

En aktiv livsstil

Til tross for nærmere 80 år på baken, holder Anne Marie seg svært aktiv. Hun er fortsatt en sentral skikkelse både på scenen og lerretet, nå aktuell med den kritikerroste filmen «Sex» og forbereder seg til turné med teaterstykket «Bare Elling».

– Jeg holder kroppen i form ved å trene på Sats og løpe. Det har blitt en vane, og jeg tror det har stor innvirkning på helsen min. Bortsett fra litt vondt i ryggen, føler jeg meg bra, deler hun med VG.

Avslag på «Farmen kjendis»

Selv om hun er åpen for mange prosjekter, har Anne Marie gjort det klart at hun ikke har interesse for realityprogrammet «Farmen kjendis».

– Jeg er blitt spurt to ganger og takket nei begge ganger. Det å bo primitivt og krangle i ukevis med andre kjendiser er helt uaktuelt for meg, sier hun med et smil.

Anne Marie Ottersen har vært en inspirasjon for mange, både gjennom sine roller og sin personlige styrke. Hennes åpenhet om utfordringene hun har møtt, og hennes vilje til å fortsette å leve livet fullt ut, er beundringsverdig. Del gjerne denne artikkelen hvis du også synes hun er et forbilde.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com