Hjem Nyheter Den amerikanske kystvakten har funnet antatte levninger etter Titan

Den amerikanske kystvakten har funnet antatte levninger etter Titan

Vrakrester av ubåten Titan ble ført i land i Newfoundland onsdag. Den amerikanske kystvakten melder nå at de i vrakrestene har funnet antatte menneskelige levninger.

Den amerikanske kystvakten sendte sent onsdag kveld ut en pressemelding der de opplyser at de har funnet det som antas å være menneskelige levninger i vrakrestene etter ubåten Titan som imploderte under en Titanic-ekspedisjon.

Marine Board of Investigation (MBI) vil nå frakte vrakrestene og de antatte levningene til en amerikansk havn der de vil være i stand til å foreta videre analyser av funnene.

Det opplyses videre at legepersonell i USA vil gjennomføre en formell analyse av antatte menneskelige levninger som har blitt funnet i vrakrestene.

– Jeg er takknemlig for den koordinerte støtten vi har fått internasjonalt og tverretatlig for å finne pg bevare dette viktige beviset på ekstreme offshore-avstander og -dybder, sa leder for MBI, Jason Neubauer.

Han legger til at bevisene vil gi etterforskere kritisk innsikt i årsaken til denne tragedien.

– Det gjenstår fortsatt en betydelig mengde arbeid for å forstå hvilke faktorer som førte til det katastrofale tapet av Titan, og for å bidra til å sikre at en lignende tragedie ikke skjer igjen, sier Neubauer.

MBI opplyser i den samme meldingen at de vil fortsette bevisinnsamling og vitneavhør med sikte på en offentlig høring om tragedien.

Det var torsdag forrige uke den amerikanske kystvakten fant rester etter ubåten Titan, som var på et privat Titanic-dykk. Fartøyet forsvant søndagen før.

Da vrakrestene etter ubåten ble funnet, mente tidligere sjef for det svenske ubåtvåpenet, Bo Rask,  at ubåten fra Oceangate Expeditions trolig hadde implodert, altså at den har gitt etter for trykket fra havdypet og sprengt innover.

– Det var min hovedteori. Jeg ble dessverre sannspådd, sier Rask til TV 2.

Rask sier at alt har skjedd på et øyeblikk.

– Med dette enorme trykket blir den presset sammen som en ølboks som blir kjørt over av en bil på gaten. Det blir bare flatt. Og så blir det noen rester igjen, hvor noe kanskje flyter og noe faller ned til bunnen. Det ene sekundet lever man og i det neste er man død. Det var nok smertefritt, men selvsagt utrolig tragisk, sier Rask til TV 2.

Mennene om bord på ubåten var Stockton Rush, den 61 år gamle administrerende direktøren for OceanGate, samt den britisk-pakistanske forretningsmannen Shahzada Dawood (48), sønnen Suleman (19) og den britiske forretningsmannen Hamish Harding (58). Den femte mannen om bord, Paul-Henry Nargeolet, var en 77 år gammel tidligere fransk marinedykker og kjent oppdagelsesreisende.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com