søndag, oktober 24, 2021

Den barske lastebilsjåføren mistet katten sin – gråtende mottar han den utenkelige telefonen

Mest lest nå

Katten Ashes dro på roadtrip i USA – fra Texas, via Ohio til New York!

Kimberly hjalp en venninne med å flytte fra Ohio til Rochester i delstaten New York da de to damene svingte inn på Love’s Travel Stop i Ohio.

Katten Ashes hos Lollypop Farm dyrevernsenter. Faksimile Lollypop.org

Her fikk Kimberly øye på en tynn, grå katt. Det var iskaldt og surt, og katten som så ut som den var både sulten og frøs. Den søkte tydelig oppmerksomhet. 


– Han forsøkte å unngå å ha potene på bakken fordi det var så kaldt, sa Kimberly til Lollypop Farm

Sammen med venninnen prøvde Kimberly å forhøre seg i området om det var noen som kjente til katten. 

Da hun ikke ble noe klokere og heller ikke syntes det var forsvarlig å la katten bli igjen ved veikroa, tok hun like godt katten med seg i bilen, la den inn i et varmt og godt teppe og kjørte den til dyrevernsenteret Lollypop Farm i Rochester. 

Her ble katten tatt imot og sjekket. Det viste seg at eieren hadde satt en microchip på katten. Dermed var det ingen kunst å spore opp Ashes eier, Matthew!

Mikrochip, eller transponder som den også kalles, er en liten elektronisk brikke i en glasskapsel, skriver DyreID. Den er forhåndsprogrammert med et nummer som følger kjæledyret resten av livet. Veterinæren injiserer kapselen under huden på venstre side av halsen. Dersom katta forsvinner kan veterinærer og andre som har chiplesere få opp ID-data på katten. 

2000 kilometer unna

Teamet på Lollypop Farm må ha gjort store øyne da adressen kom opp. Den grå katten som viste seg å hete Ashes (aske) var tre år gammel og hadde bostedsadresse i Texas, altså rundt 2.000 kilometer fra hvor han ble funnet, og 3.000 kilometer fra Lollypop Farm.

Reiseruten til Ashes ville være litt av en rundtur selv for reisevante tobeinte!

Historien skulle vise at Ashes ikke var en helt vanlig katt – men en erfaren reisende. Ashes eier, Matthew, er nemlig lastebilsjåfør, og Ashes er partneren hans. De to delte ikke bare hjemmebase, men var også ute på langtransport sammen i Matthews 18-hjuling.

Da Matthew kjørte gjennom Ohio i juli hadde hans firbeinte makker Ashes ved et uhell stukket ut av lastebilen mens den sto parkert ved Love’s. Her ble Ashes skremt, og stakk av. Matthew ble knust og leitet etter katten overalt. Uten å ha funnet Ashes ble han etter hvert tvunget til å dra tilbake på transportoppdragene sine.

I løpet av de neste månedene omorganiserte Matthew rutene sine så godt han kunne for å få sjansen til å se etter Ashes. 

Takket være mikrochipen fikk historien en lykkelig slutt – her er Matthew gjenforenet med Ashes. Faksimile: Lollypop Farm.

Da Matthew fikk samtalen om at Ashes var funnet, var frisk og hadde det bra hos Lollypop farm i Rochester, New York, ble han gledelig sjokkert. 

– Jeg hadde tenkt på Ashes hver dag, sa Matthew som omorganiserte kjøreplanen igjen – denne gangen for å komme seg fra Arkansas til New York. 

Omtrent halvannen uke etter at Ashes kom til Lollypop Farm, rullet Matthews 18-hjuling opp på tunet for å hente makkeren. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter