in ,

Den blinde Golden Retrieveren har fått seg førerhund

Vanligvis er det hunder som leder blinde menneske. Men hva skjer når en hund blir blind?

Tao og Oko har blitt verdenskjent fordi de er ekstremt søte, og de viser at førerhunder ikke bare er nyttige for mennesker.

Golden Retrieveren Tao har ikke alltid vært blind. Men når han mistet synet, fikk han en venn som heter Oko, en annen golden retriever, som hjelper han i hverdagen.


Foto: Instagram

Tao var allerede en Instagram-stjerne, med over 14.000 følgere. Men etter at den lille valpen som fungerer som førerhund kom inn i bildet har det virkelig eksplodert.

Tao måtte fjerne begge øynene etter at han fikk grønn stær. Han er 10 år gammel, men han er sprek og klarer seg ekstremt bra etter operasjonen, sier eieren hans, Melanie Jackson til LAD Bible.

Foto: Instagram

Og nå som han har fått førerhunden Oko ved siden side har Tao tilpasset seg livet som en blind hund.

Oko hjelper ham med å navigere verden rundt og viser han hvor han skal gå.

Selv om Oko kom til familien ganske sent i Taos liv, ble de to raskt uatskillelige venner. Tao trener Oko til å følge reglene og være en god hund, og Oko hjelper Tao med å unngå å gå rett i veggen. For et vidunderlig vennskap!

Foto: Instagram

Og dette er ikke det eneste eksempel på hunder som kan fungere som førerhunder for andre dyr, les også om den lille valpen som er blindehund for en annen golden retriever.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Alba har Downs syndrom og ble forlatt etter fødselen – 20 familier takket nei før denne mannen adopterte henne

Danny ga en solsikke til en fremmed kvinne – han hadde ingen anelse om hvor mye det betydde