Hjem Nyheter Den danske brannmannen døde av korona. Var på utrykning to dager før han testet positivt

Den danske brannmannen døde av korona. Var på utrykning to dager før han testet positivt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Carsten Henriksen (72) hadde kols, men var ellers frisk og i god form. Han trente to, tre dager i uken, og han jobbet aktivt som brannmann. Så fikk han plutselig feber.

Carsten ble først lagt inn på sykehuset i Køge med kraftig feber og mistanke om korona. Bare to dager tidligere, følte han seg helt frisk, og var på utrykning. Testene viste ganske riktig at brannmannen var smittet av viruset.

– Jeg snakket med han i telefonen, og jeg sa med et glimt i øyet at han måtte ta seg sammen. Det brukte han nemlig å si til oss, sier Carstens sønn, Lars G. Henriksen til danske TV 2.

Men feberen ble verre, og Carsten ble dårligere. Han ble flyttet til sykehuset i Roskilde. Etter 12 dager på sykehus, sluttet hjertet hans å slå.

Foto: Privat

– Et stort savn

Daniel Fussing er formann ved Haslev Brannmannsforening. Han har jobber med Carsten i 22 år. Carsten hadde jobbet i brannvesenet i 40 år.

– Det er et stort savn. Nå må vi venne oss til tanken om at en mann som alltid har vært her, og som er en institusjon i brannvesenet, er borte, sier han.

Daniel forteller videre at Carsten alltid møtte opp på stasjonen når det var behov for han. Selv om det krevde at han gikk fra julemiddagen og bursdager.

– Og så var Carsten en gammel rev, som alltid hadde en historie på lur, sier kollegaen videre.

En kjærlig far

Carstens sønn bekrefter Daniels observasjon. Faren var først og fremst brannmann.

– Det kom alltid i første rekke å være brannmann. Men han var også er kjærlig far, sier Lars.

Carsten ble bisatt 11. april fra Haslev kirke. Han ble begravet i uniformen sin. Etter seremonien, tok kollegene hans oppstilling utenfor kirken. Da bårebilen kjørte av sted, fulgte en kortesje av brannbiler etter.

– Det manglet bare kanoner, så hadde det vært en statsbegravelse, sier sønnen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com