lørdag, januar 23, 2021

Den danske butikkens geniale triks mot hamstring av håndsprit hylles

Mest lest nå

I Norge som i andre land har hamstring blitt et problem etter utbruddet av koronaviruset. Ikke minst gjelder dette antibac som nå er mangelvare på de fleste apotek. 

Også i Danmark tømmer folk butikkhyllene for håndsprit. Et problem som butikksjefen ved Meny i Hellerup bestemte seg for å gjøre noe med.

Han plasserte derfor et skilt ved butikkhyllene nå i helgen.


1000 kroner

«Håndsprit 40. kr. pr. stk. Ettersom håndsprit er en mangelvare, er prisen ved kjøp av flere enn én håndsprit pr. kunde 1000 kr. pr. stk.»

Butikksjefen har publisert et bilde av oppslaget på Facebook, og skriver selv:

«Vår nye prisstrategi gjorde at vi nesten hadde til hele dagen.»

Se deg selv i speilet 

Ideen til butikksjefen har fått hundrevis av delinger og kommentarer på sosiale medier i Danmark. Han hylles for sin kreative løsning. Samtidig forteller Rasmus Vejbæk-Zerr at han håper dette kan bidra til at folk tenker seg om.

– Jeg har gjort det for å få folk til å se seg selv i speilet før de fyller kurven. Før var det mange kunder som kjøpte fire-frem stykker om gangen, forteller Rasmus til dansk TV 2.

Han forteller videre at dette i hvert fall bidrar til å skape oppmerksomhet rundt problematikken hamstring er.

– Jeg prøver å skape litt oppmerksomhet og få folk til å stoppe opp, og det fungerer virkelig. Folk tenker seg om. De andre dagene var alt borte på få minutter, men i går hadde vi håndsprit til kundene i seks timer, sier han til kanalen.

Rødvin mot håndsprit

I et annet innlegg har butikksjefen etterspurt hjelp fra folk til å fylle butikkhyllene med mer håndsprit. Han forklarer at eldre mennesker ikke får tak i håndsprit. På Facebook skriver Rasmus:

«Vi har mange kunder, spesielt eldre, som forgjeves kommer for å kjøpe håndsprit. 

Er det tilfeldigvis en av de mange bedrifter/kontorer her i nærheten som er lukket og har noe stående? Send meg gjerne en melding. 

Vi har store mengder på vei i andre bølge av leveringer, så vårt behov er akutt, og om 14 dager når kontorene forhåpentligvis åpner igjen, forventes det at logistikken skal holde tritt. 

Vi bytter gjerne med en god rødvin, til de som kan hjelpe 👍🍷😉»

Hva synes du om taktikken til denne butikksjefen? Kanskje noe norske butikker burde sett? Del gjerne videre!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter