Hjem Kjendisnytt Den «Ekte» Pippi Langstrømpe er død

Den «Ekte» Pippi Langstrømpe er død

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kvinnen som inspirerte Astrid Lindgren da hun laget karakteren Pippi Langstrømpe er død.

Sonja Melin ble 89 år gammel.

Som syvåring ble Sonja Margareta Sandin, som hun het den gang, invitert til barneselskap hjemme hos Astrid Lindgrens datter på Dalagatan i Stockholm. Et besøk som gjorde dypt inntrykk på dem begge.

– Jeg og Astrids datter Karin var klassekamerater på Gustav Vasa skole. Jeg hadde aldri sett et hjem så fint som hennes. Det var tross alt både badekar og varmeelement. Selv var jeg vant til alltid å fryse. Hjemme på Gästrikegatan hadde vi kun kakkelovn og vedovn, uttale Sonja Melin til Land i et intervju for noen år siden.

Astrid merket seg at den rødhårede Sonja ikke oppførte seg som de andre barna:

I et intervju med Expressen i forbindelse med hennes 80-årsdag i november 1987 sa Astrid Lindgren at det var møtet med Sonja som var inspirasjonen til Pippis utseende og personlighet:

– Hun surret rundt på egenhånd, så full av liv. Og da jeg så henne tenkte jeg at der har jeg Pippien min, og hun er nydelig rødhåret også.

Sonja Melin var inspirasjonen for Astrid Lindgrens karakter Pippi Langstrømpe. Her er hun sett utenfor huset sitt i Huddinge. Hun holder en dukke som representerer Pippi. Foto: Eric Roxfeldt/TT / NTB

Sonja Melin jobbet i mange år i familiens grønnsaksbutikk i Hötorgshallen, hvor Astrid Lindgren var en av hennes faste kunder.

Sonja Melin gikk bort 4. juli. Hun ble 89 år gammel.

LES OGSÅ:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com