in ,

Den eldre kvinnen lå forslått på en byggeplass: Uten politihunden Warg er det ikke greit å si hvordan det ville gått

Foto: Oslo Politikammer/Facebook

Natt til tirsdag ble en dame med demens meldt savnet fra et eldresenter i Oslo.

Dette forteller Oslo politidistrikt på Facebook-sidene sine i en ordentlig gladsak.

Men saken startet ikke på noe godt vis. Når demente forsvinner ut i høstmørket er det mye som kan gå riktig galt. Damen var i tillegg tynnkledd og det var surt ute.


Les også: Kåret til årets politihund etter å ha reddet livet til en 13 år gammel gutt

Flere patruljer ble sendt for å bistå i søket.

Natt til tirsdag ble en dame med demens meldt savnet fra et eldresenter i Oslo. Flere patruljer ble sendt for å bistå i…

Posted by Politiet i Oslo, Asker og Bærum on Tuesday, November 2, 2021

Blant dem som var ute på søk etter den eldre kvinnen, var den nylig godkjente politihunden Warg og hans erfarne hundefører fra Hundetjenesten i Oslo. 

– Tre timer etter siste observasjon ble den eldre damen funnet av Warg bak en gravemaskin inne på en byggeplass, forteller politiet i sin hyllest av den vakre, firbeinte politihelten.

Damen var tynnkledd og det var surt ute, så da de omsider fant henne var hun kraftig nedkjølt og i tillegg noe forslått.

Politiet inrømmer at det er uvisst hvordan det ville gått med den eldre damen om ikke Warg hadde funnet henne.

Og de vet å hedre Warg:

– Godt jobba Warg, du utgjør en forskjell, sier politiet i innlegget der de har lagt ut bilde av Warg etter endt oppdrag.

Og folk lar seg begeistre. Det er over 4.600 som har trykket både likes og hjerter på bildet av den firbeinte helten. Og kommentarfeltet er over seg av begeistring for den flinke, nyutdannede politihunden:

Svenskene har nylig kåret Äxit til «Årets politihund 2021». Han er en 6 år gammel schæferhund og er til daglig ute på patrulje sammen med hundefører og politimann Adrian Wallin (35).

Et av oppdragene de har hatt i løpet av året da Äxits sporingsevne spilte en avgjørende rolle, var da en 13 år gammel gutt forsvant under en løpetur en varm sommerdag.

Da Adrian og Äxit kom til stedet, hadde gutten vært borte i 3 timer og ble ikke funnet, til tross for at mange hjalp til i søket. Äxit begynte å spore og fant gutten på et jorde med høyt gress.

Gutten var bevisstløs på grunn av heteslag da han ble funnet og Adrian måtte lede arbeidet med å kjøle ham ned og få dit ambulansepersonell, noe som reddet livet til gutten.

Kanskje Warg burde fått prisen som «Årets politihund» i Norge?

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Inntektene stuper og formuen er halvert

Forskere er uenige: Vet dyr at de skal dø?