Hjem Kjendisnytt Den fantastiske gladmeldingen om Ingrid Bjørnov: – Jeg er himmelfallen, glad, stolt og takknemlig

Den fantastiske gladmeldingen om Ingrid Bjørnov: – Jeg er himmelfallen, glad, stolt og takknemlig

Ingrid Bjørnov, en av Norges mest anerkjente artister, komponister og forfattere, blir nå hedret med en prestisjefylt utmerkelse.

Bjørnov, som fylte 60 år i desember, vil motta St. Olavs Orden på en seremoni på Chat Noir senere denne måneden.

I en kunngjøring på kongehusets nettsider står det:

«H.M. Kongen har utnevnt artist, komponist, pianist og forfatter Ingrid Bjørnov, Tomter til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden». Denne æresbevisningen gis til individer som har utmerket seg i sitt arbeid eller bidratt betydelig til Norge.

Foto: Skjermdump Instagram

En musikalsk karriere

Bjørnov, som opprinnelig er fra Oppsal i Oslo, blir hedret for sitt «fremragende musikalske virke». Hun ble kjent allerede som 16-åring i popduoen Dollie sammen med barndomsvenninnen Benedicte Adrian. Duoen, senere kjent som Dollie de Luxe, oppnådde stor suksess, og det er nå 40 år siden de vant Melodi Grand Prix med sangen «Lenge leve livet».

Etter oppløsningen av Dollie De Luxe, trådte Bjørnov inn i et nytt kapittel i sin karriere. Hun viste seg å være en dyktig soloartist og en ettertraktet komponist. Hennes arbeid strekker seg over et bredt spekter, fra popmusikk til teatermusikaler og TV-produksjoner. Bjørnovs evne til å kombinere musikk med humor og intelligente tekster har gjort henne til en favoritt i underholdningsbransjen.

Gjennom årene har Bjørnov bygget en imponerende karriere. Hun har hatt stor suksess med egne show, og har lang erfaring som orkesterleder, tekstforfatter og programleder i både radio og TV. Hun har også fungert som kapellmester ved flere teateroppsetninger.

Seremonien

Ingrid Bjørnov vil motta ordenen mandag 27. mai 2024 klokken 14.00. Seremonien vil finne sted på Chat Noir, et passende sted for en så allsidig og talentfull artist.

På Instagram skriver Bjørnov at hun er «yr, ør, himmelfallen, glad, stolt og takknemlig over å bli utnevnt til Kommandør. Flagget til topps på Tomter i dag!”

Tidligere mottakere

Blant de som tidligere har blitt utnevnt til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden finner vi navn som Trond-Viggo Torgersen, Halvdan Sivertsen, Henny Moan, Edvard Hoem og Sondre Bratland. Bjørnov slutter seg nå til denne eksklusive gruppen av kulturpersonligheter som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for Norge.

Vi gratulerer så mye!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com