onsdag, juni 3, 2020

Den fem år gamle jenta kjemper for livet mot Kawasaki sykdom etter koronasmitte

Mest lest nå

Katten med «to ansikter» har sjarmert en hel verden

Den 28 mars 2017 ble en spesiell katt født i Frankrike. Katten som har fått navnet Narnia ble kjent etter at eieren, Stephanie Jimenez, publiserte bilder...

Lille Scarlett var en frisk og aktiv fem år gammel jente da hun ble smittet av koronaviruset. Hun fikk et mildt sykdomsforløp, og etter kort tid var hun frisk igjen. Men så fikk hun den sjeldne barnesykdommen Kawasaki.

I dag ligger Scarlett på intensivavdelingen ved sykehuset i Leeds. Ifølge Scarletts pappa, Piers Roberts, har hun bare 20 prosent sjanse for å overleve. Det skriver Mirror.

Scarletts filletante, June, har med familiens tillatelse twitret fra Scarletts kamp mot sykdommen.


– Dette er min fem år gamle niese. Hun var sunn og frisk da hun ble smittet av Covid 19 for fem uker siden. Hun kom seg raskt etter dette, skriver hun.

– Nå ligger hun på intensivavdelingen med Kawasaki sykdom. Hun er tatt av respiratoren, men hun har fått hjerteproblemer, skriver hun videre.

Foto: privat

Kawasaki sykdom

Kawasakis sykdom er en febersykdom hos barn, som gir utslett, slimhinneforandringer, øyekatarr, lymfeknuteforstørrelse på halsen og hudforandringer i fotsåler og håndflater. Sykdommen kan være dødelig.

I slutten av april sendte den offentlige helsetjenesten i Storbritannia ut et varsel om at de hadde sett flere tilfeller av Kawasaki-liknende syndrom hos barn som hadde eller hadde hatt korona.  

– Tilfellene har til felles at de har overlappende symptomer på toksisk sjokksyndrom og atypisk Kawaskis sykdom med blodverdier i tråd med alvorlig covid-19 hos barn, stod det i varselet.

Siden den gang har flere land rapportert om liknende sammenhenger.

Ønsker ikke åpne skoler

Nå ønsker Scarletts foreldre, som jobber som lege og lærer, at datterens historie skal bli kjent slik at folk skal være klar over hvor skummel denne sykdommen er. Scarletts pappa, som jobber som lærer, er motstander av at landets skoler skal åpne igjen den 1. juni.

Nå har han skrevet flere brev til myndighetene, samt publisert flere Facebook-poster der han kritiserer regjeringen for å åpne skolene for tidlig.

Amazing news.Moos heart scan may have completely normalised with the inflammation gone.Her bloods have gone from a CRP…

Publisert av Naomi Roberts Mandag 18. mai 2020

LES OGSÅ: 10-åring døde etter koronasmitte

129,780FansLik
1,366FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter