Hjem Dyr Den fire år gamle jenta mater seks pitbuller. Folk blir overrasket over hva som skjer

Den fire år gamle jenta mater seks pitbuller. Folk blir overrasket over hva som skjer

Mange forbinder pitbuller med aggressive kamphunder. Hunderasen har vært forbudt i Norge siden 1991. Men pitbull-elskere, er kritiske til det dårlige ryktet denne hunderasen har fått. Denne moren ønsket å vise en annen side ved pitbullen. Og det gjør hun med sin fire år gamle datter i sentrum.

Pitbullen er en mellomstor glatthåret bullterrier. Den ble opprinnelig avlet frem som kamphund og gårdshund i USA. Hunderasen er forbudt i flere land, blant annet i Norge, Danmark og Storbritannia. I andre land, som Sverige, Finland og USA, er hunderasen fortsatt lovlig.

Mange mener pitbullen har fått et ufortjent dårlig rykte på seg. Hundene ble tidligere ofte brukt i hundekamper, og de ble avlet frem til å være mest mulig aggressive. Hundene ble assosiert med voldelige, kriminelle gjenger.

Familiehund

De som elsker rasen, argumenterer gjerne for at de aggressive pitbullene har blitt avlet frem og oppdratt til å bli aggressive. Og at dersom man får seg en pitbull med en god stamtavle, og oppdrar den rett, vil den kunne bli en rolig og tålmodig familiehund. Nettopp det, har denne moren erfart.

Hun og familien hennes har hele seks stykker. Da det var tid for mat, bestemte hun seg for å overlate matingen til sin fire år gamle datter, mens hun filmet hele hendelsen.

– Nå er det tid for mat, sier moren på filmen.

– Kom igjen, kall dem inn, sier hun videre til datteren sin.

Den lille jenta kaller alle hundene ved navnet deres. Så får hun dem til å sitte pent.

Sett over 7 millioner ganger

Fireåringen heller hundematen i en haug på kjøkkengulvet. Hundene sitter pent og venter. Prøver de å reise seg, kommenderer den lille jenta dem tilbake til plassen sin.

– Er dere klare? Er dere sultne, sier hun, før hun teller til tre, og avslutter med «Okei».

Hundene går rolig bort til maten og spiser side ved side.

– Seks pitbuller, alle hanner, sier moren.

– Folk sier dette ikke er mulig. De lever og spiser sammen. De er en familie, sier hun videre, og avslutter:

– Nå har nettopp en fireåring kommandert disse guttene til hva de skal gjøre, og når de skal gjøre det. Takk. Ha en fin dag. Og elsk pitbullene deres.

Filmen har blitt sett over 7 millioner ganger. Her kan du også se det herlige øyeblikket:

LES OGSÅ: Bildene av gutten som trøster sin livredde hund under uværet rører tusener

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com