torsdag, februar 27, 2020
Dyr Les historien om Maru - hunden som gikk 200...

Les historien om Maru – hunden som gikk 200 kilometer for å komme hjem

-

Maru er en utrolig vakker hund av rasen bullmastiff. Dessverre har ikke livet vært like enkelt for den flotte hunden, for etter å ha blitt adoptert fra et hundeinternat i Russland kom hun til en familie i byen Krasnoyarsk i Sibir. Her hadde hun det fint inntil eieren ble allergisk og Maru måtte returneres til internatet hun kom fra.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Домашняя гостиница для собак (@sobakindom)

Overlatt til seg selv

Reisen var lang og Maru måtte fraktes helt til Novosibirsk med tog, men da toget stanset etter 200 kilometer for å sette av og ta på flere passasjerer skjedde det noe. Maru fikk komme ut for å lufte seg litt og klarte å stikke av.

Selv om togpersonalet lette og lokket, var hun som sunket i jorden. Toget måtte kjøre videre, og Maru ble overlatt til seg selv.

Da eieren fikk vite hunden hadde stukket av kontaktet de internatet for å fortelle dem det, men internatets eier, Alla Morozova, forteller at de ikke ble enige om hva de skulle gjøre.

Alla forteller videre at hun var rasende, og at eierne ikke var det minste opprørte eller brydde seg særlig om at Maru var borte. Det var ikke lenger deres problem, og de virket glade for at hunden forsvant.

Alla ville derimot ikke gi opp så lett og dro for å finne Maru. Hun lette høyt og lavt, og bestemte seg for å begynne der hunden forsvant, og lete i retning der eierne bodde.

Hvilket var en smart avgjørelse, for to og en halv dag senere fant hun Maru – i nærheten av hjemmet hun var blitt sendt fra. Alla ble svært lettet, for den delen av Sibir er et farlig sted for løse tamhunder, med bjørn, ulv og andre farer.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Алена Петина. Волонтер. (@homeless_dog_krsk)

Da hun ble funnet var Maru svært utmattet og hadde skader på potene og på snuten. Selv om hun nesten var «hjemme», nektet den forrige eieren å ha noe med henne å gjøre, og det var ingen annen utvei for Alla enn å ta henne med tilbake til internatet.

Der får hun både behandling og all den kjærlighet hun kan ønske seg, og forhåpentligvis også en ny familie etter hvert. En familie som ikke overlater henne til seg selv igjen. Det fortjener hun. .

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Smittevernekspert advarer i forbindelse med koronaviruset: ikke dra på reise nå

Koronaviruset har spredd seg over hele verden.  Nå advarer smittevernekspert Johan Giesecke mot at man ikke bør dra utenlands akkurat nå. Til Svenska Dagbladet sier...

Når barn klipper seg selv – se de hysterisk morsomme bildene i denne serien

Vi har vel alle hørt uttrykket om å ta skjeen i egen hånd? Vel, her kommer et lite knippe barn som gjorde nesten nettopp...

Plages du av fiselukt? Nå kan du kjøpe undertøy og puter som skjuler det for deg

Ja, du leste faktisk helt riktig. Et engelsk firma har nå oppfunnet puter og undertøy som fjerner lukten av fis - enten den er...