Hjem Meninger Den franske forfatteren vekker oppsikt: – Kvinner over 50 er for gamle til å elske

Den franske forfatteren vekker oppsikt: – Kvinner over 50 er for gamle til å elske

Yann Moix (53) er en kjent fransk forfatter og talkshow-vert. Han sier det er helt umulig for han å elske og tenne på kvinner over 50. Han kaller det en forbannelse.

– Jeg foretrekker unge kvinners kropper, sånn er det bare. Kroppen til en 25 år gammel kvinne er ekstraordinær. Kroppen til en kvinne på 50 er absolutt ikke ekstraordinær, sier han i et intervju med det franske magasinet Marie-Claire. Det skriver BBC.

Forfatteren la også til han foretrekker asiatiske kvinner, og da spesielt kvinner fra Korea, Kina og Japan.

Massiv kritikk

Forfatteren har fått massiv kritikk etter utspillet. Blant annet av den franske journalisten Colombe Schnek (52). Hun la ut et bilde av sin nakne bakende på Instagram med følgende tekst:

«Voila, rumpeballene til en kvinne på 52 … For en idiot du er, du aner ikke hva du går glipp av, du og din lille, tjukke hjerne.»

Foto: Instagram

Dumskap har ingen alder

Olivia Gregoire, talsperson for den franske presidenten Emmanuel Macrons regjeringsparti, har tatt til Twitter for å vise sin avsky:

«Veldig stilfullt, Yann Moix. Veldig, veldig stilfullt. Men som dumskap og vulgaritet ikke har noen alder, er det betryggende i hans tilfelle ettersom jeg tviler at mange kvinner ønsker seg disse egenskapene», skriver hun til stor applaus.

Forsvarer seg selv

Yann Moix har senere forsvart seg med at dette er som en forbannelse for han.

– Jeg liker det jeg liker, og jeg trenger ikke å svare for meg i domstolen for smak, sier han, ifølge BBC, og legger til at 50 år gamle kvinner heller ikke er interessert i han.

– De har andre ting å gjøre enn å være sammen med en nevrotisk person som skriver og leser hele dagen. Det er ikke lett å være sammen med meg, sier han.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com