fredag, desember 13, 2019
Dyr Den fryktløse valpen angriper bjørnen i naboens hage –...

Den fryktløse valpen angriper bjørnen i naboens hage – se video

-

Da hunden Riley fra New Jersey oppdaget at det var en bjørn i naboens hage, trengte den ingen betenkningstid før den la på sprang og kjeppjaget den stakkars bjørnen.

Mark Stinziano, fra West Milford i New Jersey fikk seg litt av en overraskelse da han sjekket tyverikamera han hadde installert i hagen sin. Noen hadde nemlig revet ned en fuglemater. Men det var ingen inntrengere, det var ingen ringere enn en svartbjørn.

Løper rett på bjørnen

På kamera ser man at bjørnen går rundt og lukter på et par fuglematere som henger i hagen. Så reiser den seg på bakbeina, og setter forbeina på en sofa, før den snur seg rundt igjen og river ned den ene fuglemateren. Videre går bjørnen litt rundt seg selv og snuser og spiser opp fuglematen som har havnet på bakken.

bjørn og hund
Foto: Facebook / Privat

Plutselig kommer naboens hund, Riley, løpende inn fra andre enden av hagen. Den løper fryktløs mot bjørnen. Bjørnen gjør ingen mine til å skulle flytte på seg. Hunden løper rett på bjørnen og dytter den unna. Bjørnen virker nesten litt forskrekket, før den tar beina fatt og løper mot gjerdet. Men hunden har ikke tenkt å gi seg med det. Den angriper bjørnen en gang til, faller, men reiser seg opp igjen og jager bjørnen som til slutt beiner ut av hagen med hunden i hælene.

Riley-1 Bjørn-0

Ifølge New Jersey Division of Fish and Wildlife, er det et stort problem med bjørner som oppsøker mennesker for å finne mat. De tiltrekkes av matlukt, som søppel, dyremat og fuglefrø. Disse bjørnene kan være aggressive mot mennesker, og må i mange tilfeller fanges og avlives.

Rileys eier, Alan Tlusty, sa til WABC-TV at det ikke er første gang Riley jager bjørn. Men han har aldri sett hunden jage med samme intensitet som på naboens video. Nå venter det er saftig premie på Riley.

«Naboens valp skal få en deilig biffmiddag neste gang jeg ser han», skriver Mark Stinziano på Facebook.

«Han er en fantastisk valp som av og til kommer innom og passer på barna. Nå sørger han for at de er trygge», skriver han videre.

«Riley-1 Bjørn-0», avsluttet han.

Se videoen her:

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...