Hjem Inspirerende Den heltemodige 20-åringen løp inn i det brennende huset for å redde de tre barna

Den heltemodige 20-åringen løp inn i det brennende huset for å redde de tre barna

20 år gamle Derrick Byrd fra Aberdeen i Washington nølte ikke et sekund da søsterens tre barn ble fanget i andre etasje i det brennende huset.

Familien var i andre etasje da hele etasjen plutselig stod i flammer. Derrick begynte umiddelbart å samarbeide med søsteren Kayla, for å redde de tre barna hennes. Det skriver nettsiden Inspire More.

Boligen i brann. Foto: KomoNews

Kayla åpnet vinduet i soverommet mens Derrick hoppet ned i hagen. Der tok han imot barna som søsteren kastet ut fra taket. Først kastet hun ned seks år gamle Junior, og så en liten baby. Derrick tok imot dem begge.

Mistet balansen

Men så mistet søsteren balansen og falt ned fra taket. Igjen på taket stod åtte år gamle Mercedes. Den lille jenta fikk panikk og frøs til. Hun turte ikke hoppe. I stedet begynte hun å gå bakover mot det brennende huset mens hun ropte at Derrick måtte hjelpe henne.

Så snublet hun og falt inn vinduet og inn i det brennende huset. Uten å tenke seg om, løp Derrick inn i huset.

derrick

Dagens helt. Foto: Facebook

«Hun ropte navnet mitt», forteller Derrick i ettertid.

«Så jeg hadde ikke tenkt å bare la henne sitte der. Jeg kunne ikke la niesen min dø», sa han videre.

Løp gjennom flammene

Derrick løp opp trappene gjennom flammene opp til andre etasje.

«Jeg kjente at jeg ble brent. Jeg fikk tak i henne og tok av meg skjorten og surret den rundt ansiktet hennes så hun ikke skulle puste inn røyken. Og så bar jeg henne ut så fort jeg kunne», sier Derrick.

Derrick fikk andre- og tredjegradsforbrenning i ansiktet, på ryggen og på begge armene. Det går bra med både han og alle de tre barna i dag.

tre barn

Alle tre ble reddet, takket være Derrick. Foto: KomoNews

Ville aldri latt dem dø

Derrick ble i ettertid hyllet som en ekte helt. Men selv sier han at han ikke er noen helt og at han ville gjort akkurat det samme igjen.

«Jeg kan ikke si at jeg er noen helt. Jeg må bare si, for niesen og nevøene mine, at jeg hadde ikke tenkt å la dem dø», sier han.

skadet gutt

Derrick har det etter forholdene bra. Foto: KomoNews

LES OGSÅ: Pitbullen Sasha reddet baby fra flammene

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com