Hjem Historier fra livet Den hjemløse mannen på forsiden av avisen ble gjenkjent av klassekameratene fra 1971 – de trådte til og nå har han tak over hodet

Den hjemløse mannen på forsiden av avisen ble gjenkjent av klassekameratene fra 1971 – de trådte til og nå har han tak over hodet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er mange tiår siden Coy Featherson har sett klassekameratene sine – men da de så at han var hjemløs satte de alle kluter til for å hjelpe.

Året var 1971 og Coy Featherson var en populær elev ved den videregående skolen der han var elev. I årboken fra dette året kan man lese at han ble kåret til «Best All Around Guy» på skolen. Han var dessuten også en dyktig fotball- og baseballspiller. Coy kom seg inn på college via et fotballstipend, of gikk deretter videre til en 15 år lang karriere som scenearbeider for rock and roll-legenden Frank Zappa.

Dette første avsnittet vitner om en ung mann som på mange måter setter et ansikt på «Den amerikanske drømmen».

Coy Featherston ble kåret til «Best All Around Boy» i 1970-årboken for King High School i Corpus Christi, Tex. Foto: privat

For 20 år siden snudde lykken. Coys bror ble drept omtrent samtidig som Coy selv ble permittert fra jobben og mistet leiligheten sin. Siden den gang har han vært hjemløs.

Et bilde av Coy og handlevogna med alle eiendelene hans havnet på forsiden til magasinet American-Statesman i forbindelse med en artikkel om camping for hjemløse i Austin, Texas. Dette ble nok et vendepunkt for den engang svært så populære studenten.

Leea Mechling leste saken. Hun var en venn av Coy på videregående. Da hun så skjebnen til Coy som var en av hennes tidligere klassekamerater ble hun satt ut. Sjokkert over å se ham på bildet hoppet Leea rett inn i bilen og dro til Austin i håp om å spore opp sin gamle venn.

Hun fant han til slutt. Etter fire dagers leting så hun Coy som satt utenfor en kirke og matet duene. Hun omfavnet han, inviterte ham inn i lastebilen hennes og pakket sammen eiendelene hans.

Leea hadde vært i kontakt med flere av de gamle skolekameratene til Coy. Hun kjørte den hjemløse mannen hjem til en annen gammel venn fra skoledagene i Corpus Christi i Texas. Don Vanderburg ønsket Coy velkommen inn i hjemmet sitt. Her fikk han sove på en madrass for første gang på 20 år.

Sammen med andre gamle klassekamerater fikk de skaffet ham nye klær og sko, de hjalp ham med å registrere seg for trygd og lanserte en GoFundMe-kampanje for å samle inn penger til mer permanent bolig for Coy. Hittil er det samlet inn mer enn 25.000 dollar, tilsvarende 240.000 kroner.

– Coy fortjener dette etter alt han har vært gjennom. Han er en sterk fyr og definitivt en overlevende. Det vi gjorde her er å vise ham at han fortsatt er dypt i vårt hjerte… alltid, sier Patric Judd som organiserer kampanjen på vegne av Coy.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com