onsdag, september 30, 2020

Den hjemløse mannen risikerte livet sitt for hunden

Mest lest nå

Om du ikke har tid, hvorfor får du da barn? Jeg er lei det evinnelige maset om egentid

Nylig fikk jeg en epost fra barnehagen. Det var på tide å fylle ut sommerskjemaet. I eposten henviste barnehagen til Barnekonvensjonens artikkel 31 hvor...

Overlege: «Trening er like bra mot depresjon som medisin»

Fysisk aktivitet er den beste medisinen man kan få mot depresjon. I hvert fall om man skal tro den svenske overlegen Anders Hansen.  Anders Hansen...

«Han er alt jeg har igjen», sier den hjemløse mannen fra sykesengen.

Jay Mitchell mistet sin kone, Kathy, i desember i fjor. Hun døde av kreft etter at de hadde vært gift i 27 år. Paret hadde ikke mye penger, og Jay brukte de siste pengene han hadde på å begrave kona.

«Jeg ville gi henne en verdig begravelse», sier han til Star Tribune.


Dermed var lommeboka tom, og Jay kunne ikke betale husleien. Han ble kastet ut av sitt hjem i Minnesota i USA. Jay hadde pleiet Kathy de siste to årene, og han visste at hun skulle dø.

«Vi opplevde en kjærlighet mange folk håper å finne», sier Jay.

Flyttet inn i bilen

I begynnelsen av januar, flyttet Jay ut av huset han hadde delt med sin elskede kone. Han tok med seg den ti år gamle hunden Hero og flyttet inn i bilen, en 94-modell pickup.

Det er kaldt i Minnesota om vinteren. Jay passet hele tiden på Hero, og sørget for å holde ham varm med tepper. Likevel kan ikke tepper hamle opp mot den ekstreme kulden som har vært i vinter.

«Det handlet om ren overlevelse, time for time», sier han.

Etter en stund, merket Jay at hunden ble dårligere. Han vurderte å levere Hero til et dyrehjem, så han slapp å fryse mer. Men Hero var den eneste Jay hadde igjen, og Jay kunne ikke se for seg et liv adskilt fra hunden sin.

Havnet på sykehuset

Jay fikk hjelp fra den lokale kirken, som ordnet med et hotellrom for Jay og Hero. Men Jay hadde fått alvorlige frostskader, og måtte legges inn på sykehuset.

På sykehuset var ikke hunden velkommen. Jay orket ikke tanken på at Hero var ute i kulden alene, så han trosset legene, og forlot sykehuset for å passe på Hero.

Fikk hjelp

Så fikk Jay en telefon fra John og Julie Ganfield. De hadde hørt om Jays fortvilte situasjon, og tilbød seg å ta vare på Hero til Jay var på beina igjen. De startet også en innsamling for Jay. Etter bare noen dager, hadde de samlet inn over 33.000 dollar.

«Det er utrolig. Jeg trodde håpet var ute og at jeg skulle havne på gata», sier Jay.

Nå kan Jay slappe av på sykehuset og konsentrere seg om å bli frisk mens Hero blir tatt godt vare på. Jay har fått alvorlige frostskader og må mest sannsynlig amputere noen av tærne, kanskje til og med føttene.

En skikkelig rørende historie som viser hvor unikt vennskapet mellom dyr og menneske kan være! Trykk gjerne på deleknappen om du ble rørt av dette forholdet!

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter