Forsiden Historier fra livet Den hjemløse mannen risikerte livet sitt for hunden

Den hjemløse mannen risikerte livet sitt for hunden

«Han er alt jeg har igjen», sier den hjemløse mannen fra sykesengen.

Jay Mitchell mistet sin kone, Kathy, i desember i fjor. Hun døde av kreft etter at de hadde vært gift i 27 år. Paret hadde ikke mye penger, og Jay brukte de siste pengene han hadde på å begrave kona.

«Jeg ville gi henne en verdig begravelse», sier han til Star Tribune.

Reklame

Dermed var lommeboka tom, og Jay kunne ikke betale husleien. Han ble kastet ut av sitt hjem i Minnesota i USA. Jay hadde pleiet Kathy de siste to årene, og han visste at hun skulle dø.

«Vi opplevde en kjærlighet mange folk håper å finne», sier Jay.

Flyttet inn i bilen

I begynnelsen av januar, flyttet Jay ut av huset han hadde delt med sin elskede kone. Han tok med seg den ti år gamle hunden Hero og flyttet inn i bilen, en 94-modell pickup.

Det er kaldt i Minnesota om vinteren. Jay passet hele tiden på Hero, og sørget for å holde ham varm med tepper. Likevel kan ikke tepper hamle opp mot den ekstreme kulden som har vært i vinter.

«Det handlet om ren overlevelse, time for time», sier han.

Etter en stund, merket Jay at hunden ble dårligere. Han vurderte å levere Hero til et dyrehjem, så han slapp å fryse mer. Men Hero var den eneste Jay hadde igjen, og Jay kunne ikke se for seg et liv adskilt fra hunden sin.

LES OGSÅ
Legen ville ikke høre på moren og hennes 6 år gamle jente - kort tid etter sovner hun inn

Havnet på sykehuset

Jay fikk hjelp fra den lokale kirken, som ordnet med et hotellrom for Jay og Hero. Men Jay hadde fått alvorlige frostskader, og måtte legges inn på sykehuset.

På sykehuset var ikke hunden velkommen. Jay orket ikke tanken på at Hero var ute i kulden alene, så han trosset legene, og forlot sykehuset for å passe på Hero.

Fikk hjelp

Så fikk Jay en telefon fra John og Julie Ganfield. De hadde hørt om Jays fortvilte situasjon, og tilbød seg å ta vare på Hero til Jay var på beina igjen. De startet også en innsamling for Jay. Etter bare noen dager, hadde de samlet inn over 33.000 dollar.

«Det er utrolig. Jeg trodde håpet var ute og at jeg skulle havne på gata», sier Jay.

Nå kan Jay slappe av på sykehuset og konsentrere seg om å bli frisk mens Hero blir tatt godt vare på. Jay har fått alvorlige frostskader og må mest sannsynlig amputere noen av tærne, kanskje til og med føttene.

En skikkelig rørende historie som viser hvor unikt vennskapet mellom dyr og menneske kan være! Trykk gjerne på deleknappen om du ble rørt av dette forholdet!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT