onsdag, juli 15, 2020

Den hjemløse mannen selger skrap han har funnet i søpla. Så finner han ut hvor mye den ene tegningen er verdt

Mest lest nå

Hjemløse Adam Gillian fra Edmonton i Kanada, tjente penger på å finne ting i søpla som han solgte til blant annet bruktbutikker. En dag kom han inn i butikken til antikkhandler Alexander Archbold. Det skulle endre livet hans for alltid.

Adam la forskjellige ting på disken til Alexander, blant annet en tegning av Bambi. Rammen var ødelagt, men tegningen inni var hel og fin. Alexander tilbød seg å betale 20 kanadiske dollar for tegningen. Det tilsvarer drøyt 130 norske kroner.

Foto: Alexander Archbold / YouTube


Original Walt Disney

Noen dager senere, tok Alexander opp tegningen for å gå over den. Han tok den ut av rammen, og på baksiden stod en lapp der man kunne lese at tegningen var en original Walt Disney, tegnet i 1937. Det gjør tegningen ganske unik, siden Bambi ikke kom ut før i 1942. På fremsiden av tegningen, var det også et sertifisert Disney-stempel.

Alexander skjønte at han hadde betalt Adam altfor lite for tegningen. Han fikk solgt den videre for over 33.000 kroner. Da bestemte butikkinnehaveren seg for at han måtte spore opp Adam, og gi ham halvparten av pengene.

Mistet jobb og hjem

Alexander kjørte rundt hver morgen i to uker og lette etter Adam, men han var ikke å finne noe sted. Han snakket med flere folk, men ingen visste hvor han hadde tatt veien. Så en dag dukket Adam plutselig opp i butikken igjen. Adam fikk pengene sine, og han kunne ikke tro hvor heldig han hadde vært.

LES OGSÅ: Familien kjøpte denne skålen på loppemarked – livet ble forandret for alltid!

De to mennene utviklet et vennskap, og Alexander hjalp Adam med å gjenforenes med familien hans i Ontario. Adam hadde blant annet tre barn der. Det viste seg at Adam hadde mistet jobben sin, og vært hjemløs i tre år.

samlet inn penger til kompisen

Men Alexander ga seg ikke med det. Han opprettet også en innsamling for å hjelpe Adam. Og etter kort tid, fikk han samlet inn over 123.000 kroner som Adam kunne bruke på å etablere seg og komme seg på beina igjen.

Her kan du se hele historien fortalt gjennom Alexanders YouTube-video:

130,161FansLik
1,480FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter