torsdag, februar 27, 2020
Historier fra livet Den hjemløse mannen selger skrap han har funnet i...

Den hjemløse mannen selger skrap han har funnet i søpla. Så finner han ut hvor mye den ene tegningen er verdt

-

Hjemløse Adam Gillian fra Edmonton i Kanada, tjente penger på å finne ting i søpla som han solgte til blant annet bruktbutikker. En dag kom han inn i butikken til antikkhandler Alexander Archbold. Det skulle endre livet hans for alltid.

Adam la forskjellige ting på disken til Alexander, blant annet en tegning av Bambi. Rammen var ødelagt, men tegningen inni var hel og fin. Alexander tilbød seg å betale 20 kanadiske dollar for tegningen. Det tilsvarer drøyt 130 norske kroner.

Foto: Alexander Archbold / YouTube

Original Walt Disney

Noen dager senere, tok Alexander opp tegningen for å gå over den. Han tok den ut av rammen, og på baksiden stod en lapp der man kunne lese at tegningen var en original Walt Disney, tegnet i 1937. Det gjør tegningen ganske unik, siden Bambi ikke kom ut før i 1942. På fremsiden av tegningen, var det også et sertifisert Disney-stempel.

Alexander skjønte at han hadde betalt Adam altfor lite for tegningen. Han fikk solgt den videre for over 33.000 kroner. Da bestemte butikkinnehaveren seg for at han måtte spore opp Adam, og gi ham halvparten av pengene.

Mistet jobb og hjem

Alexander kjørte rundt hver morgen i to uker og lette etter Adam, men han var ikke å finne noe sted. Han snakket med flere folk, men ingen visste hvor han hadde tatt veien. Så en dag dukket Adam plutselig opp i butikken igjen. Adam fikk pengene sine, og han kunne ikke tro hvor heldig han hadde vært.

LES OGSÅ: Familien kjøpte denne skålen på loppemarked – livet ble forandret for alltid!

De to mennene utviklet et vennskap, og Alexander hjalp Adam med å gjenforenes med familien hans i Ontario. Adam hadde blant annet tre barn der. Det viste seg at Adam hadde mistet jobben sin, og vært hjemløs i tre år.

samlet inn penger til kompisen

Men Alexander ga seg ikke med det. Han opprettet også en innsamling for å hjelpe Adam. Og etter kort tid, fikk han samlet inn over 123.000 kroner som Adam kunne bruke på å etablere seg og komme seg på beina igjen.

Her kan du se hele historien fortalt gjennom Alexanders YouTube-video:

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Krydderurten koriander – elsk eller hat?

Koriander er en aromatisk krydderurt der både bladene og frøene kan brukes som krydder. Den er svært smaksrik og brukes spesielt mye i sør-østasiatiske...

Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Nå har Koronaviruset nådd Norge. En kvinne i Tromsø er smittet. Det er Folkehelseinstituttet og Tromsø kommune som onsdag kveld melder dette. Folkehelseinstituttet (FHI) holdt...

Familien ble nødt til henge opp en lapp for å forklare hvorfor hunden alltid sitter på taket

Naboer og forbipasserende har sperret opp øynene når de har gått forbi et spesielt hus i byen Austin, som ligger i den amerikanske staten...