Historier fra livet Den hjemløse mannen selger skrap han har funnet i...

Den hjemløse mannen selger skrap han har funnet i søpla. Så finner han ut hvor mye den ene tegningen er verdt

-

- Reklame -

Hjemløse Adam Gillian fra Edmonton i Kanada, tjente penger på å finne ting i søpla som han solgte til blant annet bruktbutikker. En dag kom han inn i butikken til antikkhandler Alexander Archbold. Det skulle endre livet hans for alltid.

Adam la forskjellige ting på disken til Alexander, blant annet en tegning av Bambi. Rammen var ødelagt, men tegningen inni var hel og fin. Alexander tilbød seg å betale 20 kanadiske dollar for tegningen. Det tilsvarer drøyt 130 norske kroner.

Foto: Alexander Archbold / YouTube

Original Walt Disney

Noen dager senere, tok Alexander opp tegningen for å gå over den. Han tok den ut av rammen, og på baksiden stod en lapp der man kunne lese at tegningen var en original Walt Disney, tegnet i 1937. Det gjør tegningen ganske unik, siden Bambi ikke kom ut før i 1942. På fremsiden av tegningen, var det også et sertifisert Disney-stempel.

Alexander skjønte at han hadde betalt Adam altfor lite for tegningen. Han fikk solgt den videre for over 33.000 kroner. Da bestemte butikkinnehaveren seg for at han måtte spore opp Adam, og gi ham halvparten av pengene.

Mistet jobb og hjem

Alexander kjørte rundt hver morgen i to uker og lette etter Adam, men han var ikke å finne noe sted. Han snakket med flere folk, men ingen visste hvor han hadde tatt veien. Så en dag dukket Adam plutselig opp i butikken igjen. Adam fikk pengene sine, og han kunne ikke tro hvor heldig han hadde vært.

LES OGSÅ: Familien kjøpte denne skålen på loppemarked – livet ble forandret for alltid!

De to mennene utviklet et vennskap, og Alexander hjalp Adam med å gjenforenes med familien hans i Ontario. Adam hadde blant annet tre barn der. Det viste seg at Adam hadde mistet jobben sin, og vært hjemløs i tre år.

samlet inn penger til kompisen

Men Alexander ga seg ikke med det. Han opprettet også en innsamling for å hjelpe Adam. Og etter kort tid, fikk han samlet inn over 123.000 kroner som Adam kunne bruke på å etablere seg og komme seg på beina igjen.

Her kan du se hele historien fortalt gjennom Alexanders YouTube-video:

-Reklame-
Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Moren fikk den friske sønnen sin operert 13 ganger før han fylte åtte år

Gutten ble innlagt på sykehuset 320 ganger på åtte år. Nå er moren dømt for grov omsorgssvikt. Kvinnen fra Texas...

Forsker mener det er like sunt å se på TV-serier som å lese bøker

Du har sikkert hørt det mange ganger: Bøker gjør oss smartere, minsker stress, forsinker aldringsprosesser i hjernen, og utvikler...

4 av 5 vasker ikke hendene etter dobesøk

Ett gram avføring inneholder 100 millioner bakterier. Ved å vaske hendene etter dobesøk og før man spiser, kan man...

Nå går Spanias kronprinsesse i Ingrid Alexandras fotspor

Kronprinsesse Leonor (13) er Europas yngste kronprinsesse. Men hun er slettes ikke så liten lenger. Leonor har blitt tenåring,...

Fikk uventet ekstraregning fra Norwegian: – Det var veldig brutalt

Nylig måtte alle passasjerene med Norwegians avgang til Praha, veie håndbagasjen sin. De som hadde overvekt, måtte ut med...

Nå blir det forbudt med pels her

Nå har California bestemt at det skal bli forbudt med all produksjon og salg av pels. Dermed blir California...