onsdag, mai 19, 2021

Den kjente sirkusdirektøren Arild Arnardo er død

Mest lest nå

Arild Arnardo er kjent som direktøren som overtok Cirkus Arnardo, etter sin pappa.

Arne Arnardo var kjent som cirkuskongen i Norgen. Da Arne startet Cirkus Arnardo, var sønnen Arild sju år gammel.

I 1987 tok Arild og kona Bjørg over driften av Norges eldste sirkus.


Ble 78 år gammel

Mange av oss husker nok Arild Arnardo. Sammen med sin pappa er han nok det ansiktet de fleste av oss nordmenn forbinder med sirkus.

I dag melder en rekke medier at han sovnet stille inn i Lillesand mandag ettermiddag.

Han ble 78 år gammel og sovnet inn med familien rundt seg. Det er familien selv som opplyser dette i en pressemelding til NTB.

Åpen om hjerneslag

Arild Arnardo har tidligere opplevd hjerneslag, noe han åpent har fortalt om i media. I 2016 fortalte han til Se og Hør at det nå er sønnen Are og datteren Helen som tar seg av forestillingene til sirkuset.

Det var i 2015 at sirkusdirektøren våknet med hjerneslag.

– Det føltes som om jeg løftet både beinet og hele gulvet i tillegg, forteller Arild.- Jeg klarte ikke å bevege meg, fortalte Arild den gang til Se og Hør.

Like etter hjerneslaget ble Arild og Bjørg tildelt Kongens fortjenstmedalje, med påfølgende audiens hos kongen og dronningen på Slottet.

I den samme reportasjen til Se og Hør fra 2016 fortalte Arild også om hvordan pappaen hans, Arne, døde på sirkuset i 2015.

– Han døde faktisk på sirkuset i 1995. Den dagen hadde han sett første akt, men han ville hvile litt i vognen sin i pausen. Jeg fikk nyheten om fars død med det samme, men gjennomførte forestillingen i hans ånd. Utrolig nok spilte musikerne spilte melodien «The show must go on» i det han trakk pusten for siste gang, sa Arild.

En stor underholder innenfor norsk kulturliv har sovnet inn. Hvil i fred.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter