Forsiden Historier fra livet Bestefar grep inn da foreldre avviste sin syke baby

Bestefar grep inn da foreldre avviste sin syke baby

Knapt to uker etter fødselen ble den lille babyen støtt bort av nesten alt og alle, inkludert foreldrene. Men takket være bestefarens omsorgsfulle handling fikk pikebarnet både en ny familie og en sjanse til å overleve.

Da foreldrene Mamata og Ajay Dode, begge 25 år gamle, ankom sykehuset hvor datteren skulle fødes, hadde de ikke forventet seg hva som skulle komme. Barnet ble født to måneder før tiden – og med en sjelden hudsykdom som gjorde at skinnet i motsetning til vanlig babyhud ikke føltes mykt men rynkete og hardt. Det skriver den britiske avisen Mirror.

Foto: Facebook

Stigmatisering

I utgangspunktet forløp svangerskapet normalt, så det var ingen som forventet dette. Heller ikke da barnet ble født to måneder før tiden, og da den lille familien vendte tilbake til den vest-Indiske byen Maharashtra ble de møtt av stor skepsis og stigmatisering.

Foto: Facebook

De andre beboerne i landsbyen unngikk familien og ingen ville ha noe med dem å gjøre. Langt mindre se den nyfødte eller holde henne. Alt på grunn av hudsykdommen hennes.

De unge foreldrene var svært fortvilet og etter en kort stund bestemte de seg for å neglisjere babyen – og la den sulte ihjel. De ga henne ikke noe navn, nå som hun likevel skulle overlates til seg selv for å dø.

LES OGSÅ
De var gift i 73 år. Da konen døde hadde han et siste ønske
LES OGSÅ
Tenåringsgutt født uten kjeve kan ikke snakke – får oppmerksomhet i musikkindustrien

Foto: Facebook

Da var det pikebarnets bestefar, Dilip Dode grep inn og overtok ansvaret for babyen. I to uker tok han seg av henne og ga henne geitemelk så hun skulle få i seg næring.

– Det er ikke hennes feil hun ble født annerledes, og jeg vil ikke forlate henne på grunn av det, sa han i følge Mirror.

Når den lille piken ble syk tok Dilip henne med til et sykehus i Mumbai som sa seg villig til å dekke kostnaden med å redde henne. Og ikke bare det, de dekket også bestefarens utgifter i byen, slik at han kunne være sammen med barnebarnet så lenge som nødvendig.

Så takket være bestefarens vilje til å hjelpe en ellers fortapt baby vil den lille piken nå få en mulighet til både behandling og å vokse opp – en mulighet ikke alle får i de fattige landsbyene i India. Spesielt ikke hvis babyen ikke bare er født av fattige foreldre, men også har en eller annen form for sykdom.

Del gjerne denne artikkelen hvis du også synes bestefaren bør hedres for hva han gjorde.

Dan Åsen Hansen
Dan har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2017. Skribent med lang erfaring innenfor faget. Jobber også som pressefotograf.

Mest lest nå

Hunder slaktes for å bli festivalmat

Urovekkende bilder viser at hunder blir brent levende før en årlig hundekjøtt festival i Kina under feiringen av sommersolverv. Ifølge den britiske avisen Independent blir...

Alexander Rybak: «Jeg er konstant redd for å leve»

Alexander Rybak har hatt en del utfordringer med sykdom det siste året. Nå deler han en tekst på Instagram, som får fansen til å...

Fire barn syke etter å ha spist giftig plante. Advarer foreldre – likner på sukkererter

Barna var på SFO da de spiste av den meget giftige planten Gullregn. De syns planten liknet på sukkererter. Barna ble så dårlige at de...

Forskere frykter at foreldres mobilbruk gir barna atferdsproblemer

Flere helsesøstre har ropt varsku om foreldres mobilbruk. De mener at barn kan bli skadelidende av foreldres manglende tilstedeværelse. Nå henger forskere seg på. Amerikanske...

Nytt bilde av Elvis Presleys barnebarn får folk til å steile

Elvis datter, Lisa Marie Presley, skaper overskrifter etter at hun la ut et bilde av sine fire barn. Fansen blir helt lamslått over hvordan...