in ,

Den lille babygutten ble født med tykt sølvgrått hår – legene måtte klø seg i hodet

Foto: privat

Lille baby Bence ble født på et sykehus i Ungarn, og har vunnet hjerter verden over. Både foreldrene hans og legene måpte da de så babyens voldsomme hårmanke. Så startet jakten på å finne ut hvorfor lille Bence hadde dette spesiell håret.

Bence er foreldrenes tredje barn. Ingen av de to tidligere barna hadde noe i nærheten av Bences hårmanke da de ble født. Foreldrene syntes den lille gutten var helt nydelig. De frydet seg over det nye tilskuddet til familien. Bence var både sunn og frisk, de tok masse bilder av han og la de ut i sosiale medier.

Folk elsket den lille gutten med sølvhåret. Snart var baby Bence hele verdens lille hjerteknuser. Men mens foreldrene svevde på skyer, klødde legene seg i hodet. De fryktet det kunne være noe alvorlig galt med Bence. Det skriver Eternal Lifestyle.


Foto: privat

Kunne det være progeria?

Det første som slo legene, var at baby Bence kunne lide av sykdommen progeria, som likner sykdommen til gutten i den populære filmen «Benjamin Button». Progeria gjør at kroppen eldes med rekordfart. Men tester viste at lille Bence ikke hadde denne sykdommen.

Så gikk legene over til å utrede albinisme, pigmentsykdommen som fører til at hår, hud og øyne har lite eller ingen farge. Men det stemte ikke helt det heller, det virket som at Bence hadde godt med pigmentering i både hud og øyne.

Foto: privat

Vitaminmangel

Det ble også stilt spørsmål ved om mor hadde vært veldig stresset eller engstelig under graviditeten. Dette kan i noen tilfeller føre til at babyen blir født med helt hvitt hår. Men det var ikke tilfelle.

Til slutt kom legene inn på det de tror var riktig spor. Både mor og barn hadde veldig lave verdier av vitaminet B12. Ifølge leger, kan det i noen tilfeller gi hvitt hår.

Legene er fortsatt ikke helt sikre på hvorfor Bence ble født med det spesielle håret. Kanskje kommer de aldri til å finne det ut. Uansett er Bence en frisk og sunn liten gutt, og både mor og barn har det helt fint.

Foto: privat

LES OGSÅ: Gutt ble født med et hjerte i pannen – slik ser han ut nå

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Forskjellen på vinnersjanser

Den nydelige gesten: Deler ut 10.000 kroner til butikkansatte som har jobbet under hele pandemien